SOGETI PRESENTEERT TMAP NEXT IN SCRUM BOEK:

Het eerste boek in ons land over effectief software testen in agile projecten

Vianen, 15 november 2012

Sogeti presenteert vandaag tijdens een groot klantenevenement in Houten zijn boek met de titel ‘TMap NEXT® in Scrum’. Dit praktische naslagwerk gaat over de testaanpak TMap NEXT in een agile scrum-omgeving. Het boek geeft antwoord op de vraag hoe in een scrumaanpak op een goede en gestructureerde wijze software kan worden getest. IT-dienstverlener Sogeti is marktleider op het gebied van software testen in ons land. Het door Sogeti ontwikkelde TMap NEXT is een wereldwijd toegepaste aanpak voor het testen van bedrijfsapplicaties.

Het boek geeft een toelichting op hoe begrippen als ‘lean’, ‘agile’ en ‘scrum’ praktisch toe te passen. De integratie van TMap met scrum wordt op twee manieren beschreven. In eerste instantie voor organisaties die bekend zijn met TMap en deze testaanpak willen toepassen in een scrumomgeving. En de tweede manier is relevant voor organisaties die al in een scrumomgeving werken. Beschreven wordt hoe TMap te integreren is in deze omgeving. De lezer krijgt daarbij concrete praktijkvoorbeelden. Met dit nieuwste boek toont Sogeti bovendien aan dat het testen van software integraal onderdeel is van een scrumaanpak, in plaats van een separaat proces.

“In een wereld waarin verandering de enige constante is, is de aandacht voor een agile aanpak als scrum nooit eerder zo groot geweest. Maar scrum geeft nauwelijks handvatten hoe het testen in een agile omgeving geïntegreerd kan worden. En wat de consequenties zijn voor testers. Hierdoor ontstond de behoefte bij onze klanten aan een oplossing om testen te integreren in agile projecten. Dit eerste boek over dit onderwerp geeft een hele praktische beschrijving die daarmee dus direct kan worden toegepast.” Aldus Leo van der Aalst en Cecile Davis, de auteurs van het boek.

TMap NEXT is een wereldwijd leidende standaardaanpak voor het testen van bedrijfsapplicaties. Deze door Sogeti ontwikkelde methodiek bestaat uit vier essenties, zeven fasen en, in de basis, drieënvijftig activiteiten. Het uitgangspunt daarbij is de adaptiviteit van deze testaanpak. TMap NEXT is flexibel toe te passen in elke willekeurige context en dus geschikt voor alle bedrijfssituaties.

Over Sogeti Nederland B.V.
Sogeti is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen, implementeren en beheren van ICT-oplossingen. Op het gebied van testen en architectuur heeft het bedrijf een dominante positie op de Nederlandse markt. Sogeti levert met gepassioneerd ICT-vakmanschap een bijdrage aan het resultaat van zijn opdrachtgevers. Het bedrijf streeft daarbij naar hechte en langdurige relaties met de opdrachtgevers. Hierdoor dragen de ICT-oplossingen van Sogeti structureel bij aan de strategische doelstellingen van klanten.