Eigen huis verhuren? Belangrijke tips voor jou.

Een niet te missen trend. Je eigen huis verhuren. Heel veel mensen starten ermee en zien hier de voordelen van. Maar hoe begin je nou en waarom start men met je eigen huis verhuren?
De kredietcrisis is de hoofdreden. Het is tegenwoordig veel moeilijker om je eigen huis te verkopen dus ze staan langer te koop. Dat kan erg slecht uitkomen als je bijvoorbeeld net bent gaan samenwonen met je partner. Vaak beginnen mensen dan met hun eigen huis tijdelijk verhuren. Het kan veel opleveren en vooral tijd overbruggen. Maar onthoud dat een goede voorbereiding het halve werk is. Hier tips op een rij om je eigen huis te verhuren.

Hoe verkrijg ik een vergunning bij mijn eigen huis verhuren?
Je begint natuurlijk altijd met de vraag: heb ik een vergunning nodig? Dit moet je per se aanvragen als je als je je eigen huis wilt verhuren. Om dit te verkrijgen moet je laten zien dat je niet van plan bent om het huis altijd te verhuren, maar dat het een tijdelijke oplossing is. Je moet dus aantonen dat er nog iemand komt wonen in de toekomst. Als je eenmaal een vergunning hebt, mag je deze maximaal vijf jaar hebben. Al zijn de meeste vergunning twee jaar geldig.

Wat zijn de eisen bij mijn eigen huis verhuren?
Kijk altijd even na wat de eisen zijn als je wilt beginnen met je eigen huis verhuren. Er zitten namelijk wat randvoorwaarden aan. De woning moet logischerwijs in een gebouw zijn en in bezit van een particulier zijn. Het mag ook een nieuwbouwwoning zijn. Het verhuren van je eigen woning mag niet als het leegstond in het jaar voor het huis vrij kwam. Let er dus op dat deze bewoond is in het jaar ervoor. Het is vaak zo dat je woning aan de eisen voldoet, maar kleine moeite om dit even te bekijken. Mocht je er niet uitkomen? Dan kun je altijd nog huurbemiddeling aanvragen. Zo voorkom je dat men aangeeft  dat het niet mogelijk is je huis tijdelijk te verhuren.

Wat verdien ik met mijn eigen huis verhuren?
Verhuren eigen woning. Levert het echt wat op? Dit ligt natuurlijk aan de huurprijs die je vraagt. Dit is soms moeilijk te bepalen. Zorg er in ieder geval voor dat je niet tekort schiet door een te lage prijs te vragen. Al mag het ook niet te hoog zijn. Dit kun je controleren door het woningwaarderingsstelsel. Dit helpt je namelijk met het bepalen van de maximale prijs. Zij geven punten aan alle voorzieningen en dit heeft natuurlijk een direct effect op wat je mag vragen. Het belangrijkste advies is: vraag minder dan de maximale prijs, maar onthoud dat je niet radicaal je huurprijs omhoog mag doen. Hier zit een maximum percentage aan. Dus de fout is niet te herstellen als je begonnen bent met te laag inzetten.  

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*