Unicor leidingen, goedkoop en handig

, ,

Voor het aanleggen van leidingen door loodgieters wordt veelal het merk Unicor gebruikt. Het is tevens een makkelijk product in gebruik, en dus erg geschikt voor Doe-Het-Zelvers. Een Unicor buis is van kunststof met een aluminium kern, en is zowel geschikt voor koud- als warmwaterleidingen.

Het voordeel van Unicor leidingen is dat ze zowel licht als flexibel zijn. Bovendien zijn ze diffuus dicht, waardoor er geen zuurstof in de leidingen terecht kan komen. Unicor buizen zijn leverbaar in verschillende diameters, zodat een optimale waterdruk gegarandeerd kan worden.

Waarom kunststof leidingen gebruiken?

UnicorNog een groot bijkomend voordeel van Unicor kunststof leidingen ten opzichte van bijvoorbeeld roodkoperen buizen, is dat ze goedkoper zijn en er kan sneller mee gewerkt worden. Verder is, zoals eerder gezegd, een Unicor buis flexibel, en daardoor ideaal voor gebruik onder vloeren en in muren. Ze zijn met de hand te buigen, terwijl voor het buigen van koperen leidingen een buigtang nodig is. Kunststof worden dan ook op een rol verkocht, in tegenstelling tot roodkoperen buizen, die per meter verkocht worden.

Let op: er zijn veel verschillende fabrikanten die ieder verschillende typen kunststof leidingen leveren. Het is aan te raden om bij een bouwproject met één type leiding te werken, daar deze het beste op elkaar aansluiten.

Bron:0800 Loodgieter

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*