Moreel moerasland?

Ik stuur jullie dit bericht het staat jullie vrij om te delen of te reageren

Ik ben helemaal ziek van dit achterlijke poldermodellerende-alles-is-goed-zolang-ik-maar-mijn-natjes-en-droogjes-hebbende-t.v.-kijkende-en-Oranje-minnende morele-moerasland. Zo dat is eruit!

Het was een bijzonder pijnlijk confronterende ervaring om in een brief te lezen dat het aan de persoon, genaamd Michael Elzinga na wel 23 maanden!! Het opgelegde faillissement wordt opgeheven wegens gebrek aan baten (waarbij opgemerkt dat de curator haar salaris binnen heeft) en daarmee alle schuldeisers een vrijbrief te geven om te gaan claimen/beslag te leggen. Het bedrag wat de curator heeft binnen geharkt is overeenkomstig met het bedrag waar in het conflict om ging. 23 maanden hebben ze ons in de tang gehouden met allerlei beperkingen en verplichtingen. Iets wat ze zeker sneller hadden kunnen afhandelen. Door deze procedure is de totale schuld maar liefst € 145.000,- geworden(claim was € 5,000,-)

De afgelopen tijd heb ik me innerlijk op deze confrontatie voorbereid, daar ik wist dat ik het voor deze maand niet meer kon afwenden. Ondanks de vele pogingen om een advocaat te vinden, die zich voor mijn zaak in wilde zetten, is het me niet gelukt deze beschamende en mensonwaardige maffiapraktijk te voorkomen. Voordat ik overging tot het benaderen van het zwarte toga dragende advocatenvolk, ben ik naar het juridisch loket in mijn woonplaats geweest en kreeg daar te horen dat het een complexe zaak was, waar ik beter een advocaat bij in kon schakelen.

In de afgelopen tijd heb ik drie advocatenkantoren benaderd. Voor de eerste ben ik zelfs naar Amsterdam gereisd, maar kreeg te horen dat ik eerst meer dan 2900 euries op tafel moest leggen, voordat zij zich ook maar enigszins in de zaak wilden verdiepen en een procedure wilden opstarten. Zij rekenden alleen voor het opstarten van de procedure al € 1.356,- aan advocaatkosten, € 1.461,- aan griffiekosten en € 100,- aan dagvaardingskosten. Daarna zou de teller gaan lopen à raisson van 215 euries per uur. Daarbij kreeg ik de kanttekening mee, dat succes niet verzekerd zou zijn. Ik begin er dan ook steeds meer van overtuigd te raken, dat het no cure-no pay-model de enige rechtvaardige hulpverleningsrelatie kan vormgeven. De tweede advocaat nam vijf minuten de tijd om de aangeleverde documenten te bekijken en zei gelijk dat het een hopeloze zaak was, daar er een vonnis lag. Dus einde verhaal. De derde verdiepte zich iets meer in het aangeleverde materiaal. Hij zag het weinig kansrijk om een procedure te starten.

Goed, daar sta je dan met een ogenschijnlijk onafwendbaar zwaard van Damocles boven je hoofd, dat ieder moment als een quillotine naar beneden kan vallen, om het door een ‘onafhankelijke’ rechter uitgesproken doodsvonnis te voltrekken. Het is weliswaar geen direct lichamelijk geëxecuteerd doodsvonnis, maar wel een sociaal-maatschappelijk voltrokken executie. Althans zo voelt het voor mij. En dit moet dan rechtvaardigheid heten in onze volgens velen beschaafde rechtsstaat?

Het meest bizarre is natuurlijk dat de door deze maffia en haar ingehuurde uitzuig- c.q. incassobureau gevolgde procedure van geen kanten klopt. Maar hoe kan het dan rechtvaardig zijn dat diezelfde maffia een week later een dwangsombevel van € 145.000,-, dat binnen twee dagen voldaan moet zijn, eist.

Is dit geen standrechtelijke executie van het leven van de persoon, genaamd Michael Elzinga? De persoon, genaamd Michael Elzinga, is door deze maffia ter dood veroordeeld. De executie voltrekt zich niet door een kogel, een elektrische stoel, een gifcapsule of welke andere barbaarse methode dan ook, maar door het leven van de mens van vlees en bloed middels een psychopatische methode langzamerhand om zeep te helpen. Er vind hier een sociaal-economische moord plaats, middels een gedoseerde verwurging. Daarmee heeft deze maffiabende, naast alle ellende die ze al op haar konto heeft staan, een nieuwe moord op haar geweten. Er is geen advocaat, geen officier van justitie en geen rechter die zich hier druk om maakt. In dit achterlijke maffiose Nederland loont de zwaarste criminaliteit zich. Dit land wordt bestuurd door de onderwereld, die zich voordoet als beschaafde bovenwereld.

Ik heb ook ondertussen bijzonder verrijkende ervaringen opgedaan. Deze hebben mij gestaafd in de overtuiging dat alleen een zuiver menselijk moreel handelen,op basis van het intrinsiek in ieder aanwezig moreel geweten, een uitweg kan bieden in deze door de chronisch geestelijke stoornis van het materialisme verziekte wereld. Ik heb toen nog mijn eigen weg moeten gaan in het ontdekken van de in de krochten van mijn ziel aanwezige duisternis van onbewust egocentrisch gedrag. Ik weet dat ik nu een weg ben ingeslagen en dat de bergen misschien wel tot de hemel gaan reiken. Maakt mij eerlijk gezegd alleen maar strijdlustiger, zal als eigenwijs kereltje toch “mijn gelijk” krijgen.

Stel dat (en zeg niet gebeurt mij niet) door welke situatie dan ook in de problemen raak, dan kan het toch niet de bedoeling zijn dat het systeem mij verder de afgrond inschopt?? Alle notarissen, advocaten, deurwaarders, banken, incassobureaus en de belastingdienst werken vanuit het netwerk GELD. Vroeger kwamen ze langs en als je niet kon betalen staken ze je huis in de fik of erger.

Nu gaat er teveel mis. Allerlei overheidsinstanties hebben extra bevoegdheden om beslag te leggen bij schulden. Particuliere schuldeisers of ondernemers vissen dan achter het net. Deurwaarders staan onder druk om toch nog iets binnen te halen. Het dreigement van beslag op inboedel wordt dan gebruikt om een aanvullende betalingsregeling af te dwingen. Dat leidt tot kaalgeplukte burgers, verpaupering en nieuwe schulden.

Overal om ons heen, Engeland, Duitsland, Frankrijk is jaren geleden al de omschrijving van wat tot de beslagvrije boedel behoort gemoderniseerd. Nederland zit nog met een wet uit 1838 waarbij slechts vrijgesteld is van beslag:
• bed en beddengoed van het gezin;
• de kleding die de gezinsleden aan hebben;
• eten en drinken voor het gezin (behoefte voor een maand);
• gereedschappen van ambachtslieden en werklieden, voor hun eigen bedrijf.
Er mag dus zelfs beslag gelegd worden op de koelkast en de wasmachine en je huisdier.

Ohoh wat een welvarend land zeg, Ooit zijn er bepalingen opgesteld waar maar een paar mensen voor verantwoordelijk waren die alleen maar als doel hadden verrijking en dan weliswaar middels geld. IK heb er niet over geweten, voor getekend of laat staan mee akkoord ben gegaan. Tja dat komt nou eenmaal als je in Nederland wordt geboren heb je je automatisch aan deze regels te houden, je wordt geclaimd! WAT NOU VRIJHEID……

Wist je overigens dat in Nederland de belastingdienst je naam in hoofdletters schrijft waarvan er gezegd wordt dat het in het latijns: Identificatie via Capitis Dimunitio Maxima = gebruik van alleen hoofdletters voor naam en adres. betekenis: het gebruik van louter hoofdletters voor maximaal statusverlies (Romeinse tijd = slaven).

Ja zul je zeggen je kunt toch een politieke keuze maken, alsof er iemand is die de kip met de gouden eieren ombrengt. Denk na!! Het maakt niet uit WIE er zit, het systeem deugt niet! Nee en realiseer je dat indien dit niet jezelf overkomt altijd wel ergens in je nabije omgeving iemand is die dit meemaakt. Overal om me heen zie ik vergelijkende verhalen opduiken en is er iemand die er zich om bekommert?

Het vervolg traject zou zijn de WNSP(schuldhulpverlening) in gaan maar mogelijk dat ik niet in aanmerking kom voor de WNSP. Je dient er aan zoveel voorwaarden te voldoen dat er altijd wel iets te vinden is om NIET toegelaten te worden. Overigens ga je deze procedure in voor 3 tot 5 jaar, dus in het slechtste geval wordt ik voor bijna 7 jaar gestraft, dat is meer dan de gemiddelde moordenaar krijgt……Straf ja, je mag gaan leven onder het niveau van wat we hier leefbaar noemen. Daarbij werken deze organisaties niet echt georganiseerd.

Tja en dan………..ons leven lang vluchten? Of achtervolgd worden door schuldeisers? Vertel het me maar? Of moet ik alle normen en waarden maar laten varen en de mazen van de wet opzoeken?

Het staat je vrij om te reageren of dit bericht te delen, ik heb dit geschreven vanuit mijn hart. Gelukkig realiseer ik me heel goed wat niemand mij kan afnemen, mijn waardigheid, mijn liefde voor mijn omgeving, mijn vechtlust en het besef dat ik meer ben dan de spullen die ik bezit.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*