Restauratiemetselaars en voegers steunen goede doelen

De deelnemers van Voeggarant

Voegnieuws 18-12-2012

In het kader van ‘Oude ambachten in het vizier’ willen de erkende deelnemers van Stichting Voeggarant het vakmanschap in het voorjaar van 2013 landelijk gaan promoten. De intenties van deze gecertificeerde metselaars en voegers zijn om gezamenlijk achterstallig onderhoud aan een vooraf gekozen project uit te voeren.

De opbrengsten hiervan komen voor een groot deel ten gunste van goede doelen zoals het ‘Kika fonds’ en ‘Habitat for Humanity’

Zeker met de aangekondigde bezuinigen in het vooruitzicht, de ingekorte subsidies en het ontbreken van eigen financiële middelen ontstaat er helaas achterstallig onderhoud aan gebouwen en monumenten met alle gevolgen van dien.

De opzet is dat erkende vaklieden van Stichting Voeggarant het metsel- en voegwerk aan de buitenschil van een monument of stadsgezicht vakkundig gaan restaureren.

Gewoonlijk horen we op de achtergrond enkel wat getimmer, geslijp en een radio en wordt de vakman aan het oog onttrokken door met een stofnet omwikkeld steiger.

Gelijktijdig met de restauratiewerkzaamheden kunnen we belangstellende de verschillende fases van het herstel op de voet laten volgen.

Door deze unieke aanpak wordt het restauratie-vak als een gerespecteerd ambacht weer uitgedragen en wordt het voor iedereen die geïnteresseerd is nu toegankelijker gemaakt, tevens kunnen de vaklieden gericht antwoord geven op allerlei vragen die altijd al gesteld hadden willen worden.

Zeker voor scholen is dit heel interessant om hier een bezoekje aan te wagen.

Door het leveren van kwaliteit, aandacht en precisie houden de vaklieden het ‘cultureel erfgoed’ in stand en kunnen ze laten zien wat ‘het hebben van gouden handjes’ letterlijk betekent

Dus gemeentes en eigenaren van monumenten, stadsgezichten of andere beeldbepalende objecten, meent u hiervoor een geschikt project te hebben en wilt u hier meer van weten? Mail uw vragen voor donderdag 31 januari 2013 naar info@voeggarant.nl

Wij zoeken voor dit exclusieve voornemen nog enkele sponsoren die zich willen committeren met het Vakmanschap en de goede doelen.

U kunt een e-mail sturen naar info@voeggarant.nl

Met een vriendelijke vakgroet,

Voeggarant

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*