Sony werkt samen met McAfee aan ouderlijk toezicht op nieuwe VAIO’S

Schiphol-Rijk, 5 december 2012 Sony en McAfee, een dochteronderneming van Intel, introduceren vandaag een nieuwe, gebruiksvriendelijke en snel te configureren oplossing voor ouderlijk toezicht. Het McAfee Parental Controls-systeem, dat is ontwikkeld in samenwerking met Sony, wordt vooraf geïnstalleerd op alle nieuwe Sony VAIO-toestellen met Windows 8 die in Europa worden geleverd. Deze software is speciaal ontwikkeld om kinderen en gezinnen beter te beschermen.

Het internet kan met de juiste begeleiding een zeer gunstige omgeving voor kinderen zijn, en daarom is de McAfee Parental Controls-software ontworpen om ouders meer beheermogelijkheden te bieden. De software is gratis, gebruiksvriendelijk en kan in enkele minuten worden geconfigureerd, waardoor internet een betere en veiligere omgeving wordt waar kinderen dingen kunnen ontdekken en beleven. Dit kan met de juiste leeftijdsinstellingen, zodat hun ouders zich geen zorgen hoeven te maken

Een recent onderzoek van McAfee onder jongeren van 13-17 laat zien dat Nederlandse ouders niet weten wat hun kinderen online doen. Bijna de helft van de Nederlandse jongeren sluit of minimaliseert de browser als een van de ouders binnenkomt, terwijl een derde hun browser-geschiedenis wist. Uit het onderzoek ‘EU Kids Online: rapport met betrekking tot nationale perspectieven’ blijkt dat kinderen al op vijfjarige leeftijd makkelijk toegang kunnen krijgen tot apparaten met internet, en dat zes op de tien ouders hun kinderen regelmatig zonder ouderlijk toezicht op het web laten surfen. Deze nieuwe software is ontwikkeld ter ondersteuning van ouders en onderwijzers die continu op zoek zijn naar de beste manier om het internet op betrouwbare en verantwoordelijke wijze te kunnen gebruiken. Via de pop-upvensters van het McAfee Parental Controls-systeem worden ouders tijdens het installatieproces gevraagd de software te configureren. Daarna kunnen zij het systeem via het betreffende pictogram in het systeemvak makkelijk terugvinden voor toekomstige aanpassingen en updates.

Serge Foucher, Executive Vice President Compliance, External Relations and Technologies bij Sony Europe: “Gezinnen en kinderen kiezen steeds vaker het internet als bron van informatie en ontspanning. Hoewel het internet veel nieuwe, opwindende en veilige content biedt, weten we ook dat het een grote verzamelplaats voor minder positief materiaal is. Het is belangrijk dat we samen zorgen voor een veilige omgeving en onze klanten zo goed mogelijk beschermen. Wat wij nu hebben gedaan met ons Europese VAIO-assortiment, weerspiegelt opnieuw dat de veiligheid van onze klanten voor ons altijd op de eerste plaats komt.”

“Bij Sony willen we al onze consumenten – jong en oud – de best mogelijke ervaring bieden. Wij werken met toonaangevende partners om samen deze belofte waar te maken en we hopen dat de McAfee Parental Controls-oplossing die we in samenwerking met het McAfee-team hebben ontwikkeld, ouders nog beter in staat zal stellen een inspirerende omgeving te creëren; een omgeving waarin hun kinderen veilig kunnen leren, ontdekken en groeien.”

“Wij vinden het zeer belangrijk om hecht samen te werken met onze partners en zodoende nieuwe en innovatieve producten op de markt te introduceren die de online veiligheid van gebruikers waarborgen”, aldus Nico van Buitenen, Regionaal Directeur Benelux McAfee. “Wij streven ernaar ouders de gemoedsrust te bieden dat hun gezin veilig gebruikmaakt van internet en alleen wordt blootgesteld aan geschikte online-content.”

Het McAfee Parental Controls-systeem is beschikbaar op alle huidige en toekomstige Europese VAIO-modellen met Windows 8: VAIO Duo 11, VAIO Tap 20, VAIO T-serie 13, VAIO E-serie 14P, VAIO L-serie.