5 Tips voor het aanschaffen van een elektrische vouwfiets

Met een elektrische vouwfiets hoeft u nooit meer te haasten en snel te fietsen. Door de trapondersteuning kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning snel op de bestemmingsplaats zijn. In dit blogartikel bieden we tips waar u op moet letten bij het aanschaffen van een elektrische vouwfiets.

Tip 1. De lengte van de fiets
Net als bij een normale fiets, is het belangrijk dat u let op de maat van de fiets. Deze moet passen bij uw lengte. Het grote voordeel van een vouwfiets is natuurlijk dat hij in hoogte verstelbaar is, maar niet iedere fiets kan op dezelfde manier worden afgesteld. Let hierbij op, vóór de aanschaf.

Tip 2. Trapondersteuning
De elektrische vouwfiets biedt trapondersteuning. In het voor- of achterwiel van de fiets zit een elektrische motor verwerkt . De trapondersteuningen verschillen per fiets. Kies voor de methode die u het fijnste vindt: via een knop of via een gashendel. Als u hier nog geen ervaring mee heeft, kunt u dit het beste van te voren uit proberen.

Tip 3. Het opvouwen
De bedoeling van de ‘ouderwetse’ vouwfiets is, dat je de fiets gemakkelijk kan opvouwen. Dit is ook nog steeds het doel van de elektrische vouwfiets. Let bij de aanschaf op dat u hem gemakkelijk kunt opvouwen. Dit is bijvoorbeeld noodzakelijk wanneer u reist met de trein. In een overvolle trein is het niet handig als u er lang over doet om de fiets op te vouwen.

Tip 4. De accu
Elke fiets verschilt weer in de mogelijkheden, zo ook met de accu’s. Moet u lange afstanden rijden? Vraag dan van te voren hoelang de accu meegaat. Het is niet de bedoeling dat u een elektrische vouwfiets koopt waarvan de accu halverwege uw rit leeg is. De meeste elektrische vouwfietsen van Synergy hebben een reikwijdte van 35 tot 40 km. Het grote voordeel is dat u uw accu van de fiets direct op uw werk of thuis kunt opladen door middel van een 220V contactdoos.

Tip 5. De wetgeving
Tot slot is het van belang dat u op de snelheid van de fiets let. Want er is een speciale wetgeving voor elektrische fietsen. In het geval van de elektrische vouwfietsen mag de motor een maximaal vermogen hebben van 250 Watt. De ondersteuning mag maximaal 25 km. per uur zijn. Het grote voordeel hiervan is, dat u geen helm hoeft te dragen, geen kenteken hoeft te plaatsen, geen rijbewijs hoeft te behalen en dat er dus ook geen minimum leeftijd aan vast zit. Over het algemeen is dit bij elektrische vouwfietsen allemaal van toepassing, maar het is toch belangrijk om dit na te vragen.

Er zijn dus een aantal belangrijke punten die u in de gaten moet houden, als u een elektrische vouwfiets wilt aanschaffen. Het zijn handige tips om in het achterhoofd te houden. Bij Synergybikes hoeft u bij deze punten in ieder geval niet te twijfelen, de elektrische vouwfietsen voldoen aan al deze punten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*