Leg geen handdoek op de verwarming

Het is nu overal in het land winterweer, dus erg koud. Overal in huizen, op scholen, ziekenhuizen of kantoren staat de verwarming flink te draaien om elk een warm te houden. Het is uiteraard nodig om te stoken, maar hoe kunnen we een beetje besparen op de stookkosten. Enkele tips om toch nog te kunnen besparen op de energierekening.

Leg geen vochtige handdoek, sokken, handschoenen of andere zaken op de verwarming om te drogen of warm te worden. In plaats dat de warmte verder verspreid in de ruimte, gaat de warmte hangen in de zaken die op de verwarming liggen. De verwarming kan s ’nachts als iedereen onder de warme dekens ligt, een stap lager. Rondom vijftien graden is s ‘nachts voldoende. De woning per dag iets meer dan tien minuten ventileren werkt ook voordelig.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*