Type kaas: Rochebaron

Er bestaan talloze soorten kazen die op verschillende manieren worden bereid. In dit blog artikel kijken we naar een bepaald type kaas, namelijk de Rochebaron kaas.
Een Franse kaas
De Rochebaron is afkomstig uit Frankrijk en is een zachte blauwschimmelkaas. De kaas komt uit de regio Monts de Velay (Haure Loire) in de Auvergne. De Auvergne is een gebied in het zuidelijke centrum van Frankrijk.
Grijs van kleur
De Rochebaron is qua kleur niet de meest typerende kaas. De buitenkant is namelijk grijs van kleur. De grijze korst is ontstaan doordat er een aslaag over de kaas wordt bestrooid. Dit wordt gedaan zodat de kaas, net onder de korst, minder zuur wordt. De korst kan overigens gewoon gegeten worden.
Een zachte kaas
Rochebaron is een zachte, romige en smeuïge kaas. De kaas van binnen bevat blauwader plekken. Als de kaas gerijpt is, loopt het zuivel wat uit. Dit is erg uniek voor een blauw geaderde kaas.
Recept: Rochebaron met champignons en port
De kaas is heerlijk om op een kaasplankje te serveren, in combinatie met een glas goede wijn of rosé. Daarnaast wordt de Franse kaas ook verwerkt in diverse recepten. Wat dacht u bijvoorbeeld van Rochebaron met champignons in port? Een heerlijk recept waarin kastanje champignons, bosuitjes, rode port, veldsla en Rochebaron verwerkt wordt. Om dit gerecht op smaak te brengen wordt zout en peper gebruikt.
Recept: Rochebaron met Bayonneham
Een heerlijk gerecht met vlees is Rochebaron in combinatie met Bayonneham. Hiervoor zijn ook kwark, peer, krulsla, sherry azijn, en pijnboompitten nodig. Het gerecht wordt op smaak gebracht door peper en zout. Al deze ingrediënten worden gerold in een sneetje ham. Heerlijk te serveren als bijgerecht, tapas hapjes of voorgerecht!
Bent u na het lezen van dit blogartikel nieuwsgierig geworden naar deze heerlijke kaas? Neem dan snel een kijkje in onze overzichtelijke webshop. Er is een ruim aanbod in de kaashandel van De lekkerstekaas.nl, waaronder ook de bijzondere Rochebaron kaas.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*