UGG boots relaxed en voor iedereen

UGG boots zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Een aantal jaar geleden werden de boots door verschillende beroemdheden gedragen en werd het ‘hip’ om UGGs te dragen. De boots hadden al een lang traject afgelegd voordat de grote massa ze in het eerste decennium van de eenentwintigste eeuw massaal omarmde. De UGG boots werden voor het eerst gemaakt in Australië en Nieuw-Zeeland. In de jaren zestig en zeventig ontdekten surfers aan de Australische kusten allemaal nieuwe, afgelegen, plekken om te surfen. Om tussen deze surfsessies door toch hun voeten warm te houden maakten ze van schapenvacht de voorlopers van de beroemde UGG schoenen en kinderlaarzen. Zoals met veel goede producten werd eind jaren zeventig het idee van de UGG geëxporteerd naar de Verenigde Staten, naar Californië om precies te zijn.

Daar was een soortgelijke ontspannen surfercultuur ontstaan en de UGG boots hadden veel succes. Het paste perfect in de alternatieve en nonchalante levenswijze van een grote groep mensen. Het merk stond symbool voor de vrije en tegendraadse gedachten die grote delen van de Amerikaanse bevolking hadden in de puriteinse jaren tachtig. Door de speciale vezels waarmee de UGG boots gemaakt zijn houden de boots de voeten zowel in de zomer als in de winter op lichaamstemperatuur. Hierdoor kunnen de UGGs het hele jaar door gedragen worden. De dikke vezels aan de binnenkant van de UGG zorgen ervoor dat lucht in de boots kan circuleren. Dit komt door de specifieke eigenschappen van de schapenvacht waarvan de boots gemaakt zijn. De klassieke UGG boots waren ongeveer 25 centimeter hoog en hadden een ietwat lichtbruine kleur.

Tegenwoordig zijn de boots in alle soorten, maten en kleuren te verkrijgen. Nadat Oprah Winfrey in 2000 de UGG boots tot één van haar favoriete kledingstukken benoemde, brak het merk definitief door. De laatste jaren gaat het hard met het bedrijf wat de officiële UGG boots verkoopt. De verkopen zijn meer dan vertienvoudigd. Inmiddels zijn UGG boots niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Vooral vrouwen maar ook steeds meer mannen vinden de UGG boots een fijne en comfortabele manier om modieus het leven door te gaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*