Uw vaatwasser op een aparte groep

, ,

Grote apparaten verbruiken veel energie. Het is daarom slim om grote apparaten, zoals uw vaatwasser, op een aparte groep in uw meterkast aan te sluiten. Dit bespaart energie. Door grote machines op verschillende groepen aan te sluiten is de belasting per groep lager.

In de gebruiksaanwijzing van bijvoorbeeld uw vaatwasser kunt u vinden hoeveel watt het toestel verbruikt. Sluit niet meer dan 3600 watt aan per groep. Als u meerdere grootverbruikers op één groep aansluit is er een kans dat ze niet tegelijk werken.

Als uw meterkast te weinig groepen heeft, dan kunt u altijd één van onze specialisten inschakelen. Een erkend installateur zal dan langskomen om extra groepen te installeren. Verder is het beter om zo weinig mogelijk verdeelstekkers te gebruiken. Anders kan het zo zijn dat u te veel vermogen aansluit. Als u toch besluit om een verdeelstekker te gebruiken, gebruik er dan één met het KEMA-keurmerk.

Extra groepen aanleggen

Als u uw witgoed over verschillende groepen wil verdelen, kan het zijn dat u een nieuwe groep moet aanleggen. Dit is echter behoorlijk lastig en kan voor een onervaren iemand ook erg gevaarlijk zijn. Voor onze specialisten is dit een koud kunstje. Zij zullen u altijd met woord en daad bijstaan.

Bron:0900 Elektricien

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*