Vuurwerk is goed voor de bouw

, ,

Tijdens de jaarwisseling zijn veel gebouwen in Amsterdam aan renovatie toe door beschadigingen van vuurwerk. Voor de bewoner is dit natuurlijk heel vervelend, maar voor een aannemer een mooie opdracht. In het kader van de ‘vuurwerk afschaffen’ discussie moeten we dat niet vergeten.

Dorpshuis ging in vlammen op
In de buurt van Amsterdam, in Landsmeer werd tijdens de jaarwisseling werd bijvoorbeeld ernstige schade aangebracht aan het Dorpshuis van Landsmeer. Door onbekende vernielers is zwaar vuurwerk aangebracht in een raam in de barzaal en tot ontploffing gebracht. Daardoor zijn de kozijnen uit hun verband geraakt en zijn de ramen versplinterd. Gelukkig zit er een goed bekend bouwbedrijf in Landsmeer dat snel weer de schade herstelde.

Vuurwerk afschaffen?
Voor een aannemer zijn alle kapotte ruiten, gevels, deuren en muren in Amsterdam een koud kunstje. Toch lijkt wel of de overlast van vuurwerk ieder jaar erger wordt. Legaal vuurwerk wordt te vroeg afgestoken, illegaal vuurwerk wordt gebruikt om spullen op te blazen, zo blijkt vaak. Op het meldpunt vuurwerkoverlast.nl zijn uit Amsterdam ruim 2200 meldingen binnengekomen. Vijf procent van de klachten betreft vuurwerkschade aan eigendommen. Een bouwbedrijf uit Amsterdam heeft het daarom meestal druk na de nieuwjaarsnacht. Schade en overlast is niet fijn, maar in de crisis is een aannemer of bouwbedrijf er wat door renovatie klussen mooi mee gered.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*