Webshops komen decembermaand goed door

,

Webshops zijn in de decembermaand goed bereikbaar geweest. Dit blijkt uit onderzoek van webshopuptimes.nl. De gemiddelde bereikbaarheid was in december 99,84 %, net iets beter dan in de maanden daarvoor.

Uit de verbeterde bereikbaarheid blijkt dat webshops goed voorbereid zijn geweest op de decembermaand. Het grote aantal bestellingen heeft niet tot grote overbelasting geleid.

Van de grootste webshops is alleen bol.com een paar keer onbereikbaar geweest, Wehkamp en Zalando hielden het bij 1 of 2 minuten storing midden in de nacht.

Gemiddeld had een webshop 4,3 storingen in de maand december, variërend van een minuut tot vele uren lang.

Voor het onderzoek worden ruim 1300 bekende en minder bekende webshops al bijna een jaar lang iedere 5 minuten gecontroleerd op bereikbaarheid. Bij een storing worden diverse controles gedaan om er zeker van te zijn dan er sprake is van een probleem aan de kant van de webshop. Op deze manier wordt een betrouwbaar overzicht van storingen verkregen.

Bij de meting wordt alleen de bereikbaarheid van de webshop als geheel gemeten. Het is niet mogelijk om voor iedere webshop het gehele bestelproces te testen. De daadwerkelijke bereikbaarheid zal dus iets lager liggen.

Voor de meting wordt gebruikt gemaakt van de betrouwbare software van www.downnotifier.com. De meetresultaten worden op de website zo transparant mogelijk gepresenteerd, zodat per webshop ook de oorzaken van storingen duidelijk worden.

Kijk voor het volledige overzicht van webshops en gemiddelde bereikbaarheid op www.webshopuptimes.nl

Noot voor de redactie: heeft u vragen, neem dan contact op via martin@webshopuptimes.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*