Activiteiten Literairedebuten.nl voortgezet door thepostonline.nl

PERSBERICHT: Activiteiten stilgelegde www.literairedebuten.nl voortgezet door www.thepostonline.nl

Nadat www.literairedebuten.nl in problemen kwam vanwege het onbetaald overnemen van auteursportretten bij de recensies van debuten is de website stilgelegd.
In een artikel in Boekblad  betoogde advocaat Hans Bousie dat het Citaatrecht deze mogelijkheid wel degelijk bood  maar (mede)oprichter van literairedebuten.nl Hans Vervoort verkiest een directe overdracht aan thepostonline.
Vervoort: “Alleen een bodemprocedure over de reikwijdte van het Citaatrecht schept definitieve helderheid en zo lang wil ik de website niet stil leggen. En zonder auteursfoto’s wil ik niet verder.”
Daarom ging hij in op het aanbod van Bert Brussen om het project voort te zetten op www.thepostonline.nl
Vervoort: “Het merendeel van de recensenten wil daar ook graag aan meedoen. Intussen hoop ik een bodemprocedure op gang te brengen die voor mijzelf weliswaar geen belang meer heeft, maar die voor de boekenmarkt en de fotografen helderheid kan scheppen.
Het gratis mogen plaatsen van auteursfoto’s bij artikelen over die auteur kan van grote invloed zijn op de mogelijkheid van literaire websites, blogs en sociale media om schrijvers snel bekendheid te geven, wat voor debutanten cruciaal is.
Ook voor fotografen is helderheid beter dan de huidige situatie.
Ze zullen dan voor de foto-opname een hoger honorarium moeten vragen, maar zijn daarna verlost van het opsporen van illegale kopieën van hun werk.
Ik heb particulier 5000 euro beschikbaar gesteld, wat denkelijk te weinig is.
Mochten uitgevers of andere betrokkenen bij willen dragen aan de kosten van zo’n proces dan kunnen ze contact met mij opnemen.”

Info:
Namens www.literairedebuten.nl: hans.vervoort@xs4all.nl
Artikel advocaat Bousie over het citaatrecht: http://www.boekblad.nl/citaatrecht.201688.lynkx

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*