Altijd al willen werken als accountmanager. bedrijven hebben sollicitanten in overvloed

Zo simpel is het niet om een baan als financieel assistent te verkrijgen

Een baan krijgen is sowieso moeilijk in deze periode. Iedereen bazuint maar rond dat de mbo banen om je oren vliegen en je dus gemakkelijke financieel assistent kan worden. Dit is zeker niet zo, want de enige mbo banen waar er een tekort aan mensen is zijn de banen waarbij je je handen gebruikt. Dus denk aan hoefsmid en menen die metselen of schilderen. De beter geschoolde mbo banen zoals financieel assistent zijn niet zo makkelijk en dat komt eigenlijk door het tekort aan hbo functies in de banenmarkt. Hbo-ers zijn noodgedwongen op mbo banen aan het solliciteren dus kunnen haast niet anders. Hierdoor solliciteren dus bijna dubbel zoveel mensen op zulke banen en zijn de laaggeschoolde banen voor het oprapen. Studenten blijven nou eenmaal langer aan de studie en willen niet meer werken als een simpele schilder o.i.d. de beste kans op een baan is een baan in it of als schilder en dergelijke.

Ambitie om te fungeren als accountmanager. bedrijven bieden niet zomaar zo’n kans

Het is een drama als je nu op hbo in een economische sector bent afgestudeerd en zeker als het je ambitie is om een baan te vinden als accountmanager. Bedrijven laten namelijk meestal intern mensen doorschuiven en als de vacature al online komt dan reageren er ontelbaar veel mensen. Dit komt omdat er veel mensen afstuderen aan communicatiemanagement, marketingmanagement en zij zijn allemaal in de mogelijkheid om accountmanager te worden. Veel mensen voor dezelfde functie dus. Ga dus niet uit van een baan als accountmanager. bedrijven hebben namelijk veel andere opties.

Vacature interim professional is de beste optie

Het klinkt misschien minder boeiend maar een vacature interim professional biedt enorm veel kansen. Het is namelijk zo dat hoe moeilijk het ook is om een baan te vinden, een tijdelijke functie blijft altijd bestaan. Het is namelijk zo dat vrouwelijke medewerkers altijd een kindje krijgen en dus verlof nemen. Ook gebeuren er altijd dingen waardoor mensen ziek worden en dus verplicht verlof nemen. Hierdoor komen veel tijdelijke vacature interim professional beschikbaar. Dit is dus de beste kans op een baan. Ook al is deze tijdelijk, je kan wel wat werkervaring opdoen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*