Kentalis Venlo vandaag op nieuwe locatie Dichtershof

Vandaag is alles even anders. Afgelopen weekend is Kentalis verhuisd naar Dichtershof aan de Albert Verweijstraat 2  in Venlo. Wat onwennig komen de peuters en kleuters hun nieuwe prachtige gebouw binnen. Nadat ze hun jasje hebben opgehangen, brengen ouders en  medewerkers van Kentalis de kinderen naar de fleurige ruimtes. Daar vindt elk kind op zijn stoeltje een verrassing: Coco, de mascotte van Kentalis. Als er ook nog een poppenkastvoorstelling komt, is het ijs gebroken…

Kentalis in Venlo onderzoekt en behandelt kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een ernstige spraak- of taalbeperking, een sterk verminderd gehoor of een vorm van autisme. De communicatie-ontwikkeling staat op de voorgrond.

Op de nieuwe locatie Dichtershof aan de Albert Verweijstraat behandelt Kentalis de peuters en kleuters. Groepsgewijs en individueel leren deze kinderen spelenderwijs beter communiceren, omgaan met anderen en hun gevoelens te uiten. Ook ouders krijgen handvatten voor de omgang met en opvoeding van hun kind. Een verhuizing is echt noodzakelijk“ vertelt teamleider Angelique Janssen, “De oude vestiging is te klein geworden. Op deze nieuwe locatie kunnen we nog meer kinderen behandelen”.

De wat oudere kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot en met 24 jaar kunnen voor behandeling en therapie terecht aan de Vijverhofstraat 4 in Venlo. Kentalis heeft daar samen met de Taalbrug (school voor kinderen met spraak- en taalproblemen) een pand betrokken. Het schoolpand is de afgelopen maanden flink opgeknapt. “Het is een visitekaartje voor onze cliënten en hun ouders”, aldus teamleider Angelique Janssen. “Samen met de Taalburg kunnen we nog beter werken aan de ontwikkeling van onze dove en slechthorende cliënten en cliënten met ernstige spraak-taalmoeilijkheden.”

Adressen van Kentalis in Venlo:

Dichtershof
Albert Verweijstraat 2
5921 AZ Venlo
T (077) 321 78 30

Dependance:
Vijverhofstraat 4
5913 TV Venlo
T 077 399 96 53

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*