Ontslagvergoeding uitkeren

Werkgevers die hun werknemers ontslaan, keren in de meeste gevallen ook een financiële vergoeding uit, die wij kennen als ontslagvergoeding. Er zijn tal van redenen waarom mensen ontslagen worden.

Het personeel kan ontslagen worden, indien er sprake is van een reorganisatie. Het bedrijf gaat dan sluiten, verhuizen of wordt overgenomen door nieuwe eigenaren. Of er vindt een krimping van activiteiten plaats in het bedrijf. Men kan iemand ook ontslaan als hij of zij niet meer goed functioneert of het werk niet naar behoren verricht. Is er sprake van ziekte, dan mag men u niet ontslaan. Bij een conflict situatie tussen een werkgever en een werknemer, waar de relatie dusdanig is verstoord dat het niet te herstellen is, kan een werkgever zijn of haar werknemer ook wel ontslaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*