Bedrijfsfeestjes motiveren werknemers

, ,

Een goed bedrijf motiveert haar werknemers. Een extreem voorbeeld is die van de Braziliaanse zakenman Ricardo Semler. Sinds hij het bedrijf van zijn vader overnam, heeft hij zijn medewerkers volledig vrij gelaten in hun doen en laten zolang het werk maar op tijd wordt afgeleverd. Uiteraard is dit een zeer radicaal voorbeeld. Een voorbeeld dat voor ieder bedrijf haalbaar is, is het organiseren van een bedrijfsfeestje op zijn tijd.

De organisatie van een bedrijfsfeest is de ideale manier om werknemers te motiveren en dichter bij elkaar te brengen. Het biedt kans om elkaar ook eens op een andere manier te zien, buiten de officiële werksfeer om. Niet alleen kunnen collega’s elkaar op een bedrijfsfeest beter leren kennen, ook kan een dergelijk feestje een mogelijkheid zijn tot het bedanken van zowel medewerkers als relaties.

Uiteraard kan een bedrijfsfeestje gewoon plaatsvinden in het pand van de onderneming (bijvoorbeeld in de kantine of een andere centrale ruimte), maar ook het afhuren van een café of restaurant of het deelnemen aan een evenement worden steeds populairder. Er bestaan inmiddels verschillende organisaties die zich bezighouden met het organiseren van zulke uitjes. Elk type bedrijfsfeest heeft zijn voor- en nadelen. Zelf organiseren kost tijd en creativiteit. Kies je bijvoorbeeld voor een thema? Zo ja, wat voor thema? En wat moet er allemaal worden ingekocht? Laat je het uitbesteden, dan wordt dit allemaal geregeld maar dan betaal je er uiteraard ook voor.

Heeft u onlangs een bedrijfsfeest gehouden? Of bent u van plan om binnenkort een bedrijfsfeest te geven? Vergeet dan zeker niet de schoonmaak van het pand! De volgende dag of na het weekend wilt u de klanten natuurlijk wel weer netjes kunnen ontvangen en uit onderzoek is overigens ook gebleken dat een schone werkomgeving uw werknemers ook weer motiveert. Kies dus voor het beste van twee werelden en denk na een bedrijfsfeest eveneens aan de bedrijfsschoonmaak. Ook hiervoor zijn er organisaties die zich hier specifiek mee bezig houden. Op een website als Bedrijfsschoonmaak.nl vindt u bijvoorbeeld informatie over deze diensten.

Bedrijfschoonmaak

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*