Vocale vechtlust in Spierballen & Stembanden

Met risico op blessures en een groot beroep op het uithoudingsvermogen waagt vocaal duo Aerophone zich aan een sportief programma vol operahighlights, musicaltunes en powersongs. Samen met drie muzikale krachtpatsers brengen Sarah Lee Ketner (sopraan) en Nicolet Jansen (altmezzo) een muziektheatervoorstelling vol snode intriges en vuige gevechten.

Zingen is topsport. En zoals niet elke étappe in de Tour even zwaar is – nog los van het eventueel nuttigen van wat doping hier en daar – zo verschillen zangstukken ook als dag en nacht. Voor een lieflijk lied van Schubert zijn beduidend minder uithoudingsvermogen en spierballen nodig dan voor een conflictueus duet uit een Puccini-opera. Over collen uit verschillende categorieën gesproken…. Zo werd Spierballen & Stembanden geboren. Aerophone heeft lukraak een greep gedaan uit vocaal repertoire dat om souplesse en spierkracht, conflict en intrige, gevoelens en gevechten gaat – van Bizet tot Bernstein, van Mozart tot Weill en van Purcell tot Verdi.

Muzikale doping

Het duo verheugt zich bijzonder op de bijdrage van vocale zwaargewichten Jurgen de Jong (tenor) en Rob Hazenberg (bas-bariton) die zich in het strijdgewoel zullen storten. Om nog maar te zwijgen van de immer onpartijdige pianovirtuoos Frank Leurs, die het treffen – zinderend en zwetend – vanaf de zijlijn begeleidt. Dit vijftal werd gedurende de cardio- en spierverstevigende repetities professioneel gecoacht door Niels van Laar (regisseur) en Eva Wiersma (dramatisch sopraan). Het resultaat is een gespierd muziektheaterprogramma dat ook de lachspieren niet onberoerd zal laten.

Concrete zaken

Spierballen & Stembanden is avondvullend en zeer toegankelijk voor publiek van alle leeftijden. De try-out is op 23 februari in de Vrije School in Zeist. Op 8 maart gaat de voorstelling in première in de aula van de NSG Groenewoud te Nijmegen. En voor de laatste voorstelling op 9 maart is de Tuinzaal van Sociëteit De Burcht in Leiden gereserveerd. Alle voorstellingen beginnen om 20.00 uur. Voor meer informatie en het reserveren van kaarten à € 7,50: www.aerophone.nl.

Noot voor redactie:

Voor meer achtergrondinformatie kunt u contact opnemen met Nicolet Jansen, 06 – 1452 1753 of nicolet.jansen@planet.nl. Bij het plaatsen van de foto is naamsvermelding van de fotograaf verplicht: Mark Dommisse.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*