Uitnodiging workshops kinderexpertisecentrum De Trein in Terborg

Kinderexpertisecentrum De Trein in Terborg organiseert, voor u als professional, de vervolgbijeenkomst van de leerzame workshops. In uw dagelijkse praktijk loopt u ongetwijfeld tegen vragen aan over de ontwikkeling van het jonge kind. Onze workshops bieden u inzicht in de nieuwe ontwikkelingen van de spraak/taal, sensomotorische integratie, niet-aangeboren hersenletsel en doof-/slechthorendheid. Wij nodigen u van harte uit voor de workshops van 21 maart.

Programma

17.00 uur:  ontvangst met soep en een broodje

17.30-18.00 uur: welkomstwoord

18.00-18.45 uur: 1e workshop naar keuze

18.45-19.15 uur: pauze

19.15-20.00 uur: 2e workshop naar keuze

 20.00 uur:  afsluiting

Workshop 1 Spraak/taal

Workshopleiders: Annemarie Smits en Gieke van de Pavert, beiden logopedist bij Koninklijke Kentalis en het Audiologisch Diagnostisch Centrum Arnhem.

Sommige kinderen hebben moeite met spraak en taal. Spraak- en taalproblemen kunnen vele oorzaken hebben. Het is niet altijd eenvoudig de oorzaak hiervan aan te tonen. Wanneer kunt u kinderen met spraak- en taalproblemen doorverwijzen? Welk traject kunnen deze kinderen doorlopen? In deze workshop wordt hierop nader ingegaan.

Ook krijgt u informatie over de diverse onderzoeks- en behandelmethoden. Deze onderwerpen én uw vragen bespreken we aan de hand van concrete ervaringen

Workshop 2 Sensomotorische ontwikkeling

Workshopleiders: Paul Leeuwenkuijl, kinderfysiotherapeut bij Groot Klimmendaal en Hemmy Liesveld, kinderfysiotherapeut bij Zozijn.

Via de zintuigen neemt een kind informatie (sensorische informatie) uit de omgeving op. Tijdens de workshop schetsen we u een beeld van de normale sensomotorische ontwikkeling van het jonge kind én laten we u zien waar deze ontwikkeling zoal anders kan verlopen. Waarom verplaatst dit kind zich op deze manier? Waarom laat dit kind bepaald gedrag zien? Waar zou je op kunnen en/of moeten letten? Deze en nog meerdere vraagstukken zullen tijdens de  workshop aan de orde komen.

Workshop 3 Niet-aangeboren hersenletsel

Workshopleiders: Jos Berends en Krista Richter, beiden begeleider Kind & NAH bij Zozijn.

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is een verzamelnaam voor alle letsels aan de hersenen die zijn ontstaan na de geboorte. Dit letsel kan veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld een val, ziekte of trauma. In deze workshop nemen we u mee in de wondere wereld van het brein en laten we u ervaren hoe complex uw eigen brein werkt. We delen onze kennis en ervaring met u over wat hersenletsel kan betekenen voor het kind zelf, en voor zijn directe omgeving. We laten uw hersens kraken!

Workshop 4 Doof-/slechthorendheid

Workshopleider: Harrie Simkens, klinisch fysicus / audioloog bij Koninklijke Kentalis,o.a. bij het Audiologisch Diagnostisch Centrum Arnhem.

In deze workshop vertelt Harry u over de ervaringen van kinderen die doof of slechthorend zijn. Hij gaat in op de nieuwste methodieken om doof- en slechthorendheid te onderzoeken en hij informeert u over de behandelmethoden. Ook besteedt hij aandacht aan de vraag hoe, voor kinderen met een gehoorbeperking, in de keten van zorg samengewerkt kan worden en hoe de behandeling vorm kan worden gegeven.

Algemene informatie

Locatie: Kinderexpertisecentrum De Trein, Bosboomstraat 29 in Terborg

U kunt zich voor de workshops opgeven bij Karen Breukers. Opgave kan tot 14 maart via de e-mail: k.breukers@zozijn.nl of telefonisch: 06 11790494. Geeft u daarbij uw keuze van de workshops aan. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*