IJsland 40 dagen dwars

,

Vanaf IJsland’s noordwestkust (Hornstrandir) liep via het ruige binnenland naar de zuidkust bij Skógar, met alleen de laatste paar dagen een echt pad (de Laugavegur), verder 675 km padloos en wildkamperend. Om de kans op gevaarlijke rivieren die, zo klein mogelijk te houden, heb jij grotendeels de waterscheiding gevolgd. Onderweg 3 bevoorradingen (1 ter plaatse via de dorpswinkel van Holmavik, en 2 door vooraf in het binnenland per terreinauto een depot achter te laten).

 

Route: Langs de noordkust van Hornstrandir, via de Drangajökull ijskap, de moerassen van Arnarvatnsheidi, langs Hveravellir, dwars door Kerlingarfjöll naar Landmannalaugar en via de Laugavegur (met zijwegen) naar Skógar.

 

De grootste drempel tussen een plan bedenken en het uitvoeren, zit tussen je oren. Zo had Je al jaren het plan eens een lange solo voettocht te gaan maken. Van half juli tot eind augustus 2016, over IJsland en kampeerde 40 dagen in het wild. Wat een geweldig mooi, onverbiddelijk hard en oerschitterend land. Een tocht als deze keert je binnenste buiten, je hebt moeilijke momenten, maar je komt er altijd sterker uit want het geeft kracht en vooral enorm veel plezier en voldoening. Jij raakte voorgoed verslingerd aan IJsland.

 

Bij onze zomerhuisjesreizen logeert u in drie of méér verschillende zomerhuisjes, telkens 3 of 4 nachten.   Als u wilt kunt u de reis met een nacht in een hotel in Reykjavík verlengen, aan het begin of aan het einde, of zelfs met 3 of 4 nachten in een zomerhuisje, zo vaak als u maar wilt.  De hoogtepunten varieëren natuurlijk, al naar gelang welke reis u kiest, maar u heeft in elk geval de gelegenheid om op uw gemakje een deel van IJsland goed te leren kennen, zonder elk moment koffers te hoeven pakken.  En natuurlijk is een verblijf in zomerhuisjes relatief goedkoop, omdat u zelf kunt koken en niet in dure restaurants hoeft te eten.  Dit is natuurlijk ook een reis die speciaal geschikt is voor mensen met kinderen!     Al naar gelang de tijdsduur van uw reis, kunt u veel, héél veel of enorm veel van IJsland zien.   Als u een 4×4 jeep wilt huren, kunnen we u ook een routebeschrijving bezorgen waar wat hooglandroutes in voorkomen.   De mogelijkheden zijn enorm, maar de beschikbaarheid is niet oneindig, dus hoe eerder u boekt… des te beter.

 

Gefascineerd door IJsland! Ontdek de unieke natuurlijke bezienswaardigheden. Wacht niet te lang en boek direct via het avontuurlijkste reisbureau van IJsland. Boek nu IJsland Vakantie.

 

Maak kennis met Ijsland Nordic Travel! Nordic Travel is het avontuurlijkste reisbureau op IJsland. Ook voor vakanties naar Reykjavík, Blue Lagoon en Groenland. Bekijk ons uitgebreide aanbod met voordelige vakantie IJsland.

 

Nordic Travel

TELEFOON: 0031 (0)20 2623646
Nordic Travel-Smyril Line Island
Stangarhylur 1, 110 Reykjavík, IJsland

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*