DREIGEND MILIEUSCHANDAAL PERKPOLDER

Ondanks deze drukke periode graag uw aandacht voor het volgende,

Onderstaand Persbericht gaat over onze polder en aangelegen polders!

Bij een eerste beoordeling heeft mr. Hörchner van het Bredase advocatenkantoor Hörchner Advocaten, specialist op het gebied van milieuzaken en afvalkwesties, al tal van bedenkingen geuit

CROWD-INITATIEF IVM DREIGEND MILIEUSCHANDAAL PERKPOLDER

De Stichting Schone Polder uit Hulst is in samenwerking met Crowd Advocaten een crowdinitiatief gestart tegen de dreigende bodemverontreiniging in Gebiedsontwikkeling Perkpolder (Zeeuws-Vlaanderen).

Buurtbewoners, bedrijven, inwoners van Zeeland en daarbuiten worden opgeroepen om met donaties de juridische actie tegen de huidige plannen financieel mogelijk te maken.

Die juridische actie is hard nodig, nu AM Wonen, Bouwfonds en Provincie uit het plan zijn gestapt en de gemeente Hulst als enige overgebleven aandeelhouder op het punt staat om de ontwikkeling van een golfterrein en woningbouw uit te besteden aan dubieuze partijen.

De gemeente Hulst wil het plan laten uitvoeren door een lege BV (Hulst aan Zee), die geleid wordt door een persoon die in België eerder werd veroordeeld wegens aanbestedingsfraude. Die BV zou het recht krijgen om een gebied van bijna 100 ha vol te storten met industriegrond. Het laaggelegen gebied zou tot 12 – 18 meter NAP mogen worden opgehoogd. Bovendien wordt de grond niet alleen gratis geleverd; de BV krijgt er van de Belgische partij zelfs tot € 11 mln bij cadeau.

Bij een eerste beoordeling heeft mr. Hörchner van het Bredase advocatenkantoor Hörchner Advocaten, specialist op het gebied van milieuzaken en afvalkwesties, al tal van bedenkingen geuit. Hij wijst daarbij op aspecten van aanbestedingsrecht, staatssteun, dubbele agenda’s, gebrekkige zekerheden. Ook wijst hij op ‘wederzijdse’ contractuele bepalingen waardoor de lege BV en de Belgische grondleverancier tal van werkzaamheden met elkaar kunnen verrekenen. Daardoor gaat de gemeente-BV mogelijk de eerste zeven (!) jaar van het project Westelijke Perkpolder niet de inkomsten zien, waarmee zij zich nu al rijk lijkt te rekenen.

Het is zeer belangrijk dat deze bedenkingen zo compleet mogelijk bij de Gemeenteraad worden ingediend om de gemeente en haar inwoners te behoeden voor een enorm fiasco: op milieugebied én op financieel gebied. Het is de bedoeling dat die Legal Opinion zo spoedig mogelijk in het nieuwe jaar wordt uitgebracht. De kosten van de Legal Opinion zijn geraamd op € 3.600,00 incl. BTW. Het totale streefbedrag van deze crowdfunding (incl. Legal Opinion) is € 8.000,00.

Meer informatie is te vinden op: https://www.crowdadvocaten.nl/dossiers/perkpolder

En: https://www.facebook.com/schonepolder/

Voor contact en vragen kunt u bellen naar onze Voorzitter in eerste instantie 0651061733

Charles Heiszler

Voorzitter Stichting Schone Polder

nummer: 0651061733 of bij bestuurslid Frank van Tatenhove 0639197882

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*