Winnaars Drone Awards 2017 bekend

Drone awards 2017
De winnaars van de Drone Awards 2017 zijn vandaag bekend gemaakt. Roy Visser uit Huizen wint een Drone Award in de categorie ‘Luchtfotografie’ en Pieter Bos uit Apeldoorn ontving de meeste stemmen in de categorie ‘Racing’. De DJI Mavic Pro werd door het Nederlandse publiek gekroond tot Drone van het Jaar 2017.

Met een prachtige video van het Italiaanse eiland Sardinië wint Roy Visser dit jaar de Drone Award in de categorie ‘Luchtfotografie’. Pieter Bos wist indruk te maken met zijn razendsnelle dronerace video van het TT Circuit Assen en wint de hoofdprijs in de categorie ‘Racing’. Nadat op 1 november 2017 de nominaties voor de Drone Awards bekend werden gemaakt kon het publiek afgelopen maand via DroneAwards.nl stemmen op hun favoriete dronevideo van 2017. Voor het eerste jaar kon er naast video’s ook gestemd worden op de beste drone van het jaar.

De video van Roy Visser bestaat uit prachtige luchtopnames van de Middellandse zee, ruige kustlijnen en idyllische stadjes. De bijzondere beelden van Sardinië gehuld in een prachtige compilatie leverden hem de meeste stemmen op. Roy was dit jaar voor de tweede keer genomineerd voor een Drone Award, maar greep vorig jaar net naast de prijzen. Naast de award ontvangt de luchtfotograaf uit Huizen een Droneshop.nl waardebon t.w.v. 250 euro.

Pieter Bos wint met zijn video van het TT Circuit Assen de Drone Award 2017 in de categorie Racing. Pieter sleepte vorig jaar ook een nominatie in de wacht toen de award voor dronerace video’s voor de eerste keer werd uitgereikt. In de video is te zien hoe de dronepiloot uit Apeldoorn razendsnel over het circuit scheurt en duizelingwekkende stunts uithaalt. Pieter Bos wist de andere genomineerden op ruime afstand te houden en valt net als Roy Visser in de prijzen.

Tijdens deze vierde editie van de Drone Awards kon men voor het eerst stemmen op de beste drone van het jaar. Uit vier verschillende drones werd de Mavic Pro van de Chinese fabrikant DJI als absolute favoriet verkozen. De DJI Mavic Pro is vanaf begin 2017 verkrijgbaar en sindsdien razend populair onder vele droneliefhebbers. De drone beschikt over een 4K camera en heeft een bereik van 5 kilometer. Dankzij obstakelontwijking en een return-to-home functie is de Mavic Pro een zeer veilige en gebruiksvriendelijke drone.

DRONES.nl gaat jaarlijks op zoek naar de beste drone video’s van afgelopen jaar. De website wil hiermee graag dronevideo’s van Nederlandse bodem in de schijnwerpers zetten. Jelte Keur won in 2014 met een veelbesproken video van de Domtoren in Utrecht en Rene van Manen kwam in 2015 als winnaar uit de bus met grappige opnames van het apenverblijf in Burger’s Zoo. In 2016 won Radio 538 DJ Coen Swijnenberg met een video van Sri Lanka en was Tim van Vliet de eerste droneracer die er met een Drone Award vandoor ging. Meer informatie over de Drone Awards is te vinden op www.droneawards.nl.

Neem voor meer informatie contact op met:
drone awards 2017
DRONES.NL
Contactpersoon: Marco de Groot
Telefoon: 073 – 6102 102
E-mail: info@drones.nl
Website: www.drones.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*