Op 10 februari 2018, vierde Orthoptistenpraktijk De Knipoogjes haar 9 jarig bestaan.

Patiënten besloten praktijkeigenaar Ilona Velleman eens goed in het zonnetje te zetten en verrasten haar met 9 mooie bloemstukken.
Na jarenlang in diverse ziekenhuizen te hebben gewerkt besloot Ilona samen met haar man een VOF te starten om echt te kunnen doen waar haar hart ligt.
In de afgelopen 9 jaar is de praktijk uitgegroeid tot een bekende praktijk in de Hoekse Waard en omstreken, waar de nadruk ligt op kwaliteit- en patiënt gerichtheid.

Lange wachttijden kent de praktijk niet, als de vraag naar zorg groter wordt, groeit de praktijk hierin mee en past de spreekuren hierop aan.
Veelal ziet Ilona “bijzondere” patiënten. Patiënten met een rugzakje of patiënten die men elders niet meer kan behandelen.

De praktijk heeft het als doel gesteld om onafhankelijk advies te geven en er bewust voor gekozen geen brillen te verkopen.

” Er zijn enkele optiekzaken in de regio waar je als patiënt ook terecht kan voor een soort gelijk onderzoek. Deze optiekzaken hebben een orthoptist is dienst genomen, echter moet dan altijd worden afgevraagd waar deze orthoptist van betaald wordt.”

Orthoptistenpraktijk De Knipoogjes is een opleidingslocatie voor de Hogeschool Utrecht. Ook loopt er geregeld een jeugdarts stage op de praktijk. De praktijk geeft de toekomstige collega`s de mogelijkheid zich professioneel en vakbekwaam te ontwikkelen.

Naast praktijkbeoefenaar is Ilona algemeen bestuurslid bij beroepsvereniging, de Nederlandse Vereniging van Orthoptisten, en heeft de eindverantwoordelijkheid over een aantal commissies en werkgroepen.

Orthoptistenpraktijk De Knipoogjes werkt veelal op doorverwijzingen van de huisartsen, consultatiebureau-artsen en veel optiekzaken uit de regio. Maar iedereen met een oogheelkundig probleem van jong tot oud kan bij de praktijk terecht, ook op avonden en in het weekend.

Ilona Velleman tussen de bloemstukken in de wachtkamer van De Knipoogjes