Senioren delen hun verhaal: Verborgen Schatten

, ,

Senioren delen hun verhaal: Verborgen Schatten
Hilarische verhalen en kostbare levenswijsheden. Verborgen Schatten is een vernieuwende activiteit in Haagse ontmoetingscentra voor zelfstandige senioren met een regiebeperking. Literatuur staat centraal. Samen met een professionele acteur en een bevlogen vrijwilliger met liefde voor literatuur, zijn zij te gast bij een van de zes deelnemende locaties van Haags Ontmoeten. Verborgen Schatten start eind februari en is een verhalen- en voorleesproject van stichting BedtimeStories. Voor de duur van een half jaar zijn deelnemers 2 uur per week op het ontmoetingscentrum; mantelzorgers en andere naasten zijn hiermee even ontlast van hun dagelijkse zorg.

Iedereen heeft een verhaal
Verborgen Schatten is uniek doordat het een activiteit is gericht op senioren die van literatuur houden. De acteur houdt theatrale voorleessessies aan de hand van een thema, bijvoorbeeld Kinderjaren, Vakantie en Uitgaan. Ook muziek, gedichten, boeken, liefdesbrieven en andere literaire en muzikale juweeltjes staan op het programma. Annie MG Schmidt, Simon Carmiggelt, het liedje ‘Ik zou je het liefste in een doosje willen doen’ en bekende uitdrukkingen van toen zoals ‘bermtoerisme’ en ‘Brylcreem’; zomaar een greep uit de inhoud van de bijzondere voorleeskoffer. Deze goedgevulde koffer leidt tot een levendige voorleessessie vol humor en herkenning. De prachtige verhalen worden op creatieve wijze in een doe-boek vastgelegd voor de senioren zelf, maar natuurlijk ook voor de dierbaren om hen heen, want iedereen heeft een verhaal!

Deelnemers en vrijwilligers gevraagd
Verborgen Schatten zoekt nog enthousiaste deelnemers. Aanmelden kan via de deelnemende locaties. Ook zoekt stichting BedtimeStories vrijwilligers, die ongeveer 3 uur per week beschikbaar zijn. Zij kunnen zich aanmelden via vrijwilligers@bedtimestories.nl.

Over BedtimeStories
Stichting BedtimeStories is in 2012 opgericht door actrice en theatermaakster Guusje Eijbers. Zij doet graag vanuit haar vakgebied iets terug voor de maatschappij met haar liefde voor mens en literatuur. Door het voorlezen en maken van verhalen biedt BedtimeStories verlichting aan jong en oud, in de vorm van troost, inspiratie en vermaak in ziekenhuizen, wijkcentra, revalidatiecentra, verpleeghuizen en woonzorgcentra. Het bijzondere werk van de stichting BedtimeStories wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van vele particulieren, de gemeente Den Haag, Oranje Fonds, Fonds 1818, Haags Ontmoeten en anderen.

Voor de pers

  • Guusje Eijbers is beschikbaar voor een interview. U kunt haar bereiken via guusje@bedtimestories.nl
  • Meer informatie vindt u op de website bedtimestories.nl.
  • De deelnemende locaties van Haags Ontmoeten zijn Evita Lokaal, Carel van den Oever, Mozartduin, Mariahoeve, Het Zamen en Wijndaelercentrum. Meer informatie over Haags Ontmoeten vindt u op de website www.haagsontmoeten.nl
  • De bijgevoegde foto’s zijn rechtenvrij te gebruiken, mits de naam van de fotograaf wordt vermeld: Annette van Erkel/ Frank Penders 

Beeldmateriaal en video

video

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*