Inkoop stap vooruit met GRIP conditiebeheersysteem

Leverancierscontracten. Ieder organisatie heeft ze. Maar wie bewaakt de afgesproken condities zoals bonussen? Veel organisaties laten hier geld liggen, mede door het ontbreken van goede software. AXI en Recentes hebben nu samen GRIP ontwikkeld. Software die condities registreert, doorrekent en factureert aan leveranciers.

Leverancierscontracten is één ding…..

Grote organisaties hebben meestal een centrale inkoop. Standaardcontracten worden ontwikkeld, maar er is meestal niet één centrale plaats waar ze worden geborgd en afgerekend. Daardoor worden expiratiedatums en opzegtermijnen te laat opgemerkt, wat veel geld kan kosten. Naast awareness bij inkopers zou een krachtig systeem, met goede stuurinformatie en zonder bureaucratie, hierbij goed van pas komen.

……. condities is een ander!

Bij organisaties die het contract management wel op orde hebben ontbreekt meestal een goede spendanalyse en opbrengstberekening uit condities. Geen standaard contractsysteem ondersteunt de volledigheid van deze opbrengsten, terwijl het jaarlijks om vele miljoenen kan gaan. Sommige organisaties hebben dan ook enorme bedragen geïnvesteerd om eigen software te bouwen.

GRIP vult een gat in de markt

AXI en Recentes hebben nu samen GRIP ontwikkeld. Toegankelijke en intuïtief werkende software voor het registreren van leverancierscontracten en -condities. Niet gebonden aan een specifieke ERP-omgeving. Spend wordt ingelezen en geanalyseerd en de waarde van condities wordt actueel doorgerekend. Facturatievoorstellen worden gemaakt, maar ook prognoses en jaarafrekeningen. Met wizards worden gebruikers ondersteund, zodat het pakket heel prettig in gebruik is. Zo wordt het b.v. heel eenvoudig in de gaten te houden of een volgende bonusstaffel binnen handbereik ligt.

Stappen vooruit

Voor zowel de controller als de inkoper is dit pakket een enorme stap vooruit. Minder verloren opbrengst, meer grip en meer sturing. De risico’s van personeelswisselingen worden verkleind. Leveranciers wordt duidelijk dat lekkage in de contracten niet wordt getolereerd.

AXI en Recentes voorzien toekomstige uitbreidingen van de functionaliteit van GRIP. AXI staat in voor de state-of-the-art ontwikkeling, terwijl Recentes de praktische ervaring inbrengt. GRIP is een pakket voor de toekomst!

Wie meer wil weten over GRIP kan terecht bij Mike Snepvangers van AXI (mike_snepvangers@axi.nl of 06-22423194) of Gerrit Eikenaar van Recentes (gerrit.eikenaar@recentes.nl of 06-54288062).

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*