Antea Group en Centric investeren in drone technologie Sky Survey

[Almere, 7 maart 2018 ] De eerste participatie van het nieuwe start-up stimuleringsbedrijf van Antea Group en CentricCAG Ventures – is een feit. ’Met Sky Survey zetten we een volgende stap in de ontwikkeling van drone technologie. Drone inspecties van bruggen en windmolens zijn veiliger, sneller en goedkoper. Daarnaast biedt de met drones verzamelde data veel meer inzicht in de openbare ruimte. De samenwerking met Sky Survey vergroot de mogelijkheden voor onze klanten.’ vertelt Erik Deuring, projectmanager assetmanagement – Antea Group.

 

Drone inspecties zijn veiliger en kostenefficiënt. Hoogwerkers, steigerconstructies en abseilende inspecteurs aan veiligheidskabels zijn niet langer nodig. Een windmolen is korter buiten bedrijf en een brug blijft tijdens inspectie gewoon voor verkeer toegankelijk. Drones maken scherpe foto en video beelden en doen in combinatie met sensortechnologie bijvoorbeeld razendsnelle hoogtemetingen over heel grote oppervlaktes.

 

Sky Survey is als high-end expert in drone inspecties nauw betrokken bij het opstellen van wet- en regelgeving rondom het gebruik van drones in de openbare ruimte. Jesse Don, directeur Sky Survey BV vertelt: ‘Voor Sky Survey is de participatie van Antea Group/CAG Ventures een mooie mogelijkheid om unieke product-marktcombinaties aan te bieden. We hebben aanvullende expertises en onze bedrijfsculturen passen goed bij elkaar. We verwachten met onze samenwerking de afzetmarkt voor commerciële drone operaties enorm te vergroten.‘

 

CAG Ventures biedt jonge ondernemingen kennis, kapitaal en toegang tot een interessant klantennetwerk. Idee is dat de samenwerking met start-ups en scale-ups nieuwe producten en markten ontwikkelt én het innoverend vermogen versnelt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*