Videoprofessionals richting VideoAbo op voor mkb markt

,

Op 15 mei 2018 openen twee ondernemers hun nieuwe videomarketingbedrijf VideoAbo. Oprichter Esther Jonker: “Het delen van steeds dezelfde video werkt averechts. De afgelopen maanden zien we in de markt de behoefte aan regelmatige zichtbaarheid door middel van video’s. Het leidde tot het opzetten van ons nieuwe bedrijf VideoAbo.” Het IAB, de branchevereniging voor digitale marketing, maakte recentelijk resultaten van onderzoek openbaar waaruit blijkt dat meer dan de helft van de marketeers hun digitale budget richten op video. Daarmee is video is niet meer weg te denken als medium. Volgens onderzoek van Cisco groeit video dit jaar naar 84 procent van al het internetgebruik.

Verdubbeling van video’s bekijken
Gemiddeld kijkt de consument 3,2 video’s per kijkmoment, jongeren zelfs 5,3 video’s. Daarnaast toont het onderzoek van Trendbox aan dat video een grote rol speelt wanneer men zich oriënteert op een aankoop: maar liefst 40 procent bekijkt één of meer productvideo’s wanneer hij een product wil kopen. Arjan Jonker, medeoprichter van VideoAbo vertelt: “Bedrijven vinden het vaak lastig om ideeën te hebben voor video’s. De vraag: wat heb ik nou om te laten zien? wordt met regelmaat gesteld. Daarom gaat VideoAbo werken met een contentkalender om bedrijven te helpen met de uitwerking van verschillende video’s.” Er komt een team langs om verschillende video’s op te nemen. Dit kunnen films zijn gericht op verschillende doelgroepen, maar ze kunnen ook over verschillende onderwerpen gaan. Vervolgens worden hiervan video’s geëdit, die de klant meteen op social media kan zetten. Doordat de video’s gestructureerd en regelmatig opgenomen en geëdit worden, blijft de tijdsinvestering relatief laag voor de klant. Esther Jonker: “Niet alleen is video sterk op websites, online video wordt ook tot tien keer vaker gedeeld via social media dan een foto of alleen een tekstboodschap.”

VideoAbo: Nieuw videomarketingbedrijf dat op 15 mei 2018 in Den Haag zijn deuren opent. Het richt zich op het helpen van bedrijven door op abonnementsbasis video’s te maken.

Voor meer informatie: www.videoabo.nl.

Bronnen:

http://www.thedrum.com/news/2018/04/30/iab-says-majority-marketers-are-dedicating-digital-ad-budgets-video

http://www.clipforce.nl/in-2018-is-84-van-het-internet-verkeer-video-content-onderzoek/

https://www.adformatie.nl/customer-experience/onderzoek-consument-geeft-voorkeur-aan-interactieve-video

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*