SMS in de reisbranche

SMS in de reisbranche

In de reisbranche wordt SMS veelvuldig ingezet. Vliegtuigmaatschappijen tonen aan creatief te zijn door dit communicatiemiddel elk op hun eigen manier in te zetten. Indien de reiziger zijn mobiele telefoonnummer invoert bij het maken van een boeking, versturen de meeste luchtvaartmaatschappijen een dag voor vertrek een SMS bericht om de reiziger te herinneren om in te checken. In dit SMS bericht bevindt zich een link naar de website van de vliegmaatschappij, waar de reiziger zijn stoel kan kiezen, in kan checken en zijn mobiele instapkaart kan downloaden.

SMS in de reisbrancheLuchtvaartmaatschappij SAS maakt het incheckproces voor de reiziger zelfs nog een stuk makkelijker. Wanneer de reiziger de SMS herinnering ontvangt kan hij simpelweg op het ontvangen SMS bericht antwoorden met het woord “Ja”, waarna hij direct is ingecheckt. Een bevestiging hiervan wordt naar zijn mobiele telefoon verstuurd, met daarin een link om de mobiele boarding pass te downloaden.

SMS wordt door vliegtuigmaatschappijen ook ingezet om annuleringen, vertragingen en gatewijzigingen door te geven. Vooral als de reiziger in het buitenland op vakantie is en daar niet over internet beschikt, ervaart deze het als een toegevoegde waarde om deze informatie per SMS te ontvangen.

Maar het blijft niet alleen bij vliegtuigmaatschappijen. Bij NS kunnen reizigers hun treinticket ook via het internet boeken en deze via een SMS op hun mobiele telefoon ontvangen. Verder verstuurt NS alerts per SMS bij een aangepaste dienstregeling aan degenen die zich hiervoor hebben aangemeld. Een QR-code leent zich ook goed voor aanbiedingen, vergelijkingen en als link naar actuele informatievoorzieningen.

Ook autoverhuurbedrijven zetten SMS voor verschillende toepassingen in. Zo versturen zij onder andere boekingsbevestigingen, checklists met de documenten die huurders moeten meenemen wanneer zij de auto ophalen, alsmede een lijst met alle belangrijke telefoonnummers per SMS. Daarnaast wordt SMS door autoverhuurbedrijven ingezet voor marketingacties en het verzamelen van feedback middels het communiceren van een (korte!) enquête.

De Nederlandse startup Roadmap, een mobiel reisplatform voor zakelijke reizigers, informeert reizigers per SMS over hun vluchttijden. Hun doel hierbij is om de reizigers te ondersteunen en vooral te ontstressen. “Daardoor hebben ze meer tijd over om zich echt te richten op de reden waarvoor ze op reis zijn: zaken”, aldus medeoprichter van Roadmap, Jeroen Van Velzen. Het zijn makkelijke handelingen die je via de mobiele telefoon tijdens het wachten of tussen het telefoneren door kunt doen. Je krijgt meteen relevantie informatie te zien.

Bij de aanvraag van een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart wordt de SMS al jaren ingezet om burgers op de hoogte te brengen zodra zij deze documenten kunnen afhalen. Sinds kort wordt dit proces in de gemeente Amsterdam zelfs volledig geautomatiseerd middels de inzet van een softwarerobot. De paspoortrobot kiest het meest gunstige tijdstip uit waarop de burger het document op kan halen en verstuurt dit ideale tijdstip per SMS. Bij de keuze voor het meest gunstige tijdstip wordt rekening gehouden met de activiteit rondom het loket. Dit resulteert erin dat inwoners van de gemeente vrijwel niet meer hoeven te wachten.

Heeft uw bedrijf ook profijt bij het versturen van SMS, of zou u graag meer informatie omtrent deze service ontvangen, wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact op met Spryng via (020) 770 3005 of info@spryng.nl. Naast dat wij gespecialiseerd zijn in SMS diensten, hebben wij een professioneel team dat u graag te woord staat.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*