Spectralink stelt nieuwe Directeur van DECT Engineering aan

,

Torben Laursen voert versterkt engineeringteam aan

Horsens, Denemarken – 29 augustus 2018Spectralink Corporation, wereldwijd leider op het gebied van mobiliteitsoplossingen voor de zorg-, retail-, productie- en horecabranche, heeft vandaag de aanstelling van Torben Laursen als leidinggevende van DECT Engineering aangekondigd.

DECT-telecommunicatie blijft een stabiele markt waarin gemiddeld 1,5 miljoen devices per jaar aan bedrijven worden verkocht, voornamelijk in landen als Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk[1]. Spectralink Europe, dat voorheen Kirk Telecom heette, heeft zijn personeelsbestand van DECT-engineering in Denemarken met meer dan 30% uitgebreid, om snelle ontwikkeling te bevorderen en nieuwe, innovatieve DECT-technologie op de markt te brengen. Het bedrijf breidt ook zijn verkooporganisatie in Europa uit.

Dit is de nieuwe inzet voor DECT-oplossingen van het bedrijf, dat eerder dit jaar nog de 7502-DECT handset en de IP-DECT 200-server heeft geïntroduceerd. De 7502 DECT handset en de IP-DECT 200-server is een betaalbare, gebruiksvriendelijke single cell DECT oplossing met verbeterde beveiligingsfuncties, wat kenmerkend is voor het Spectralink DECT-portfolio, die de bedrijfscommunicatie en productiviteit optimaliseren.

Het Spectralink DECT-investeringsprogramma is goed ontvangen door het wereldwijde netwerk van Spectralink, bestaande uit resellers, softwareontwikkelaars, systeemintegrators, on-premise en hosted telecommunicatie platformen en leveranciers van Unified Communications (UC): van kleine specialisten tot grote zoals  Cisco en Microsoft.  Zij erkennen allemaal dat het van groot belang is om klantgerichte bedrijven objectief te laten kiezen tussen DECT- of wifi-oplossingen, afhankelijk van de daadwerkelijke behoeften van hun mobiele medewerkers.

Na voor hightech bedrijven als Nokia, Sonos en, tot voor kort, als R&D-manager voor software- en hardwareontwikkeling bij Xylem Inc. te hebben gewerkt, is Torben, die ook auditor is voor ISO 9001, verheugd om deel uit te maken van het bedrijf. Hij zegt: “Ik kijk ernaar uit om voor een bedrijf te werken met zo’n lange geschiedenis in DECT-ontwikkeling, dat van Kirk is uitgegroeid tot de innovatie die Spectralink tegenwoordig biedt. Ik verheug me op de samenwerking met het team en op de introductie van spannende nieuwe producten en oplossingen op de markt.”

[1] MZA-rapporten, DECT-marktstatistieken 2017

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*