Spectralink lanceert Virtual IP-DECT Server OneSpectralink lanceert Virtual IP-DECT Server One

Een schaalbare software-only mobiliteitsoplossing voor grote bedrijven

(Horsens, DK) – 18 mei 2020 – Spectralink, wereldwijd leider op het gebied van zakelijke mobiele oplossingen, lanceert vandaag zijn unieke software-only IP DECT-server, de Virtual IP-DECT Server One (VIP-DECT Server One). Deze nieuwe oplossing is ontwikkeld om grote bedrijven met meerdere vestigingen te helpen hun DECT-mobiliteitsoplossingen efficiënter te exploiteren, beheren en de capaciteit flexibel te vergroten of verkleinen.

De VIP-DECT Server One is de eerste in zijn soort op de markt. Niet alleen beschikt deze oplossing over een datacenter-gebaseerde architectuur, maar ook kan de schaalbaarheid en flexibiliteit meervoudig worden vergroot. Hierdoor kunnen grote bedrijven met meerdere locaties eindelijk profiteren van vereenvoudigde DECT-implementatie en kunnen ze ondersteuning bieden voor redundantie en nieuwe functionaliteit toevoegen. De nieuwe DECT-serversoftware is ontwikkeld voor standaard hardwareplatforms, waarbij de gebruikers dankzij de hoge graad van beschikbaarheid verzekerd zijn van bedrijfscontinuïteit. De VIP-DECT Server One kan snel worden geïmplementeerd als virtuele toepassing in bestaande hypervisor-omgevingen. Dit betekent dat er geen afzonderlijke hardwareplatforms meer nodig zijn, hetgeen leidt tot meer efficiëntie en lagere kosten.

Door virtuele IP-DECT-mobiliteitsnetwerken te centraliseren, ontstaat één gemeenschappelijk controlepunt dat voldoet aan de normen voor IT-bedrijfsbeveiliging en dat centraal kan worden geconfigureerd, beheerd en bewaakt voor een betrouwbare, toekomstbestendige netwerkoplossing. De nieuwe architectuur kan zonder kostbare, tijdrovende integratieprojecten naadloos in alle grote UC/UCaaS SIP-platforms voor verbindingsbeheer worden geïntegreerd, zodat volledige ondersteuning van alle soorten bedrijfsomgevingen tot de mogelijkheden behoort.

VIP-DECT Server One is leverbaar in de vorm van een flexibele, modulaire licentie, waardoor gebruikers alleen betalen voor de daadwerkelijk geïmplementeerde en gebruikte diensten en functies. Voordelen van de VIP DECT Server One:

  • Eén gebruikersvriendelijke, centrale webportal voor administratie en onderhoud
  • Ondersteuning voor max. 100.000 gebruikers
  • Redundantie en hoge bedrijfszekerheid, waardoor de server kan worden gebruikt als cluster van twee servers met load balancing, automatische failover en een hoge gespreksverwerking
  • Minder verkeer via WAN voor efficiënt gebruik van de bandbreedte
  • Ondersteuning voor tal van robuuste, gebruikersvriendelijke DECT-handsets
  • Fungeert als Survivable Branch Appliance als verbinding met host van UC/UCaaS-platform wordt onderbroken
  • Ondersteunt zowel LAN- als Air-synchronisatie
  • Naadloze integratie met alle grote hardwareplatforms

Julien Bertheuil, Managing Director EMEA van Spectralink Corporation vertelt: “We zijn bijzonder blij dat we deze compleet nieuwe oplossing van de volgende generatie mogen aankondigen en gebruikers in grote bedrijven met meerdere vestigingen de allereerste software-only, datacenter-gebaseerde IP DECT-server op de markt kunnen aanbieden.”

“De nieuwe software is speciaal ontwikkeld om in te spelen op de behoeften van bedrijven die hun IT-omgeving samenvoegen, zodat bedrijven die de voorkeur geven aan IP-DECT-serversoftware de capaciteit van hun mobiele netwerken kunnen vergroten of verkleinen zonder bestaande hardware of beveiligingsbeleid aan te passen. Naast spraak maakt de software tevens naadloze integratie van applicaties van derden mogelijk die essentieel zijn om de gewenste werkstroomproductiviteit te behalen en concurrerend te blijven.”

— Einde —

Over Spectralink Corporation  

Als bekroonde onderneming op het gebied van mobiele technologie houdt Spectralink zich al 30 jaar bezig met het transformeren van de manier waarop onze klanten werken en communiceren. Dankzij onze vastberaden focus op het leveren van buitengewone prestaties maken wij mobiele werkomgevingen mogelijk en bieden we onze klanten en partners de kans om te onderzoeken wat er daarnaast nog allemaal mogelijk is. Met onze ondernemingsgerichte, best-in-class mobiele oplossingen staan we direct naast onze klanten, ongeacht hun locatie en werkwijze.  Onze medewerkers, onze inzet voor innovatie en onze passie vormen de sleutel tot ons succes.

Ga voor meer informatie naar http://www.spectralink.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*