Diamantfabriek presenteert de nieuwe kameropera Madam Koo

Componiste Meriç Artaç en regisseur Ingrid Askvik maken een absurdistische kameropera over de zoektocht naar vertrouwen in tijden van wantrouwen en angst. Met hun nieuwe voorstelling Madam Koo verwijzen ze naar de terreuraanslagen en huidige angstcultuur in Europese steden en Turkije, het geboorteland van componiste Meriç Artaç. De willekeurigheid van Europese terreuraanslagen roept angst op in de samenleving. De vaagheid van deze dreiging verergert die angst, want hoe kunnen we ons verdedigen als we niet weten tegen wie of wat? Madam Koo gaat over het afbrokkelende vertrouwen tussen mensen en groeiende angst terwijl we in een van de veiligste perioden in de geschiedenis leven.

Ingrid Askvik en Meric Artac werkten eerder samen in 2016 toen zij als nieuwe talenten in opdracht van de Diamantfabriek de kleinschalige muziektheatervoorstelling Zonderland maakten. Componiste Meriç Artaç neemt een bijzondere plaats in in de hedendaagse muziek. Haar klanktaal is expressief en lyrisch en zij heeft de gave om haar personages compositorisch op een unieke manier vorm te geven. Het werk van regisseur Ingrid Askvik is interdisciplinair. Ze maak associatieve voorstellingen, altijd in nauwe samenwerking met de spelers en het artistieke team.

Met Madam Koo maken Artaç en Askvik voor het Amsterdamse productiehuis een moderne opera met humor, brutaliteit, fantasie en poëzie, waarbij ze samenwerken met scenograaf Koen Steger en kostuumontwerper Rosemarie Allaert. De uitvoering van Madam Koo ligt in handen van de ervaren zangers Ekaterina Levental en Mattijs van de Woerd, de jonge zangeres en performer Maartje Goes, actrice Eva van der Post en het AKOM Ensemble. Madam Koo is een productie van de Diamantfabriek, i.s.m. het AKOM Ensemble. Meer informatie: https://www.diamantfabriek.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*