Rik Felderhof lanceert op 31 oktober 2018 zijn nieuwe boek

Rik Felderhof wordt door Marjolein Westerterp gevolgd op zijn reis door Italië. Al gravend in de schatkist van herinneringen ontvouwt zich een beeld van een gesloten persoonlijkheid met een levensverhaal. Aangevuld met lokale verhalen en illustraties van Jos Thomassen. Een zomer in Italië is een kennismaking met het mooiste van Italië aan de hand van fragmenten uit Felderhofs trilogie De Vliegenvanger en zijn persoonlijke anekdotes. Het boek leest als een avonturenroman. Op 31 oktober 2018 wordt het eerste exemplaar overhandigd en vanaf die datum is het boek te verkrijgen in de ANWB-winkel en de boekhandels van Nederland.

Strooien met gevoelens door persoonlijke anekdotes

Rik Felderhof was gastheer van het televisieprogramma Villa Felderhof, dat nog steeds wordt uitgezonden. Na zijn afscheid schreef hij onder het pseudoniem Ravelli De Vliegenvanger, een trilogie over het leven van een onhandige charmeur. Alle belangrijke thema’s van het leven – liefde, dood, vriendschap en religie – komen erin aan bod. Het werd een bestseller en inmiddels zijn er meer dan tweehonderdduizend exemplaren van verkocht. Over zijn nieuwe boek vertelt Rik Felderhof: “Zo royaal strooi ik normaal niet met mijn gevoelens. Ik heb van nature een zekere reserve, ook tijdens deze reis heb ik die proberen te beschermen. Maar dat is slechts gedeeltelijk gelukt, door toedoen van de charmante, doch venijnige manier van interviewen van Marjolein Westerterp.”

Al vijftig jaar bij de club

Voor dit reisjournaal koos Felderhof voor uitgeverij ANWB. Eerder bracht hij samen met Hans Melissen bij de ANWB Reisgids voor levensgenieters uit. Felderhof: “De ANWB is een hoofdrolspeler op het gebied van reisboeken, met eigen verkooppunten en eigen media om een publicatie te ondersteunen. Een uitgever die gericht is op kwaliteit. Bovendien ben ik opgevoed met de ANWB. Tijdens onze eerste buitenlandse vakanties met het gezin had mijn moeder haar zinnen gezet op hotels met het bordje: ANWB-bondshotels. Daar kon je van op aan. En dankzij de alarmcentrale van de ANWB mocht ik ooit een paar dagen naar zonnig Italië afreizen, omdat mijn moeder in een ziekenhuis aan het Comomeer haar laatste adem dreigde uit te blazen. Ik ben nu al vijftig jaar lid van de club.”


Meer over Marjolein Westerterp
Ervaren journalist, hoofdredacteur van het internationale reismagazine OOG VOOR AFRIKA en auteur van meerdere boeken, waaronder
Willem-Alexander, een koning om in te lijsten en Een koningin om van te houden. Rik Felderhof vertelt over haar: “Ze heeft een dwingende pen en wordt gedreven door een goed gevoel voor humor. Zo ontstond het persoonlijke portret van een bevlogen reiziger.”

Meer over Rik Felderhof
Gastheer van het televisieprogramma
Villa Felderhof, dat nog steeds wordt uitgezonden. Schrijver van de bestsellertrilogie De Vliegenvanger, onder het pseudoniem Ravelli. Op 31 oktober 2018 verschijnt Felderhofs nieuwste boek Een zomer in Italië.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*