Lekdetectie voor lekkende waterleiding.

Op het moment dat u een lekkende waterleiding heeft is dat altijd vervelend. Soms valt de schade van een lek mee, maar in andere gevallen kan het voor grote overlast zorgen. Om de schade van de lekkage te beperken kunt u het best zo snel mogelijk actie ondernemen. U kunt de lek eerst proberen zelf op te sporen of te repareren, dit zou hoge kosten kunnen besparen. Hieronder vindt u een stappenplan om zelf aan de gang te gaan met de lekkage, hiervoor hoeft u niet heel technisch te zijn. Wanneer de lekkage met dit stappenplan niet te verhelpen is kunt u alsnog een loodgieter of lekdetectie inschakelen.

Als eerste moet u alle zichtbare leidingen in uw woning controleren. Let hierbij vooral op vocht, roest of kalksporen. Dit kunt u het beste doen door met een stukje keukenrol langs de waterleidingen te gaan. Op het moment dat u vermoedt dat de lek zich in de buurt van de cv-ketel bevind kunt u de leidingen van de cv-ketel op dezelfde manier controleren als de andere waterleidingen. Mocht de lekkage bij de vloerverwarming vandaan komen of bij een andere plek waar de leidingen zijn weggewerkt, kunt u toch het beste een loodgieter inschakelen. Hierbij komt er hak en breekwerk aan te pas. 

Wanneer de lekkage niet direct zichtbaar is, is de kans groot dat er schade ontstaan voordat u de lek opmerkt. Hierbij kunt u denken aan schimmelplekken op plafond of muur of stucwerk dat los laat. Een loodgieter kan deze lek vaak oplossen, mocht u niet teveel hak en breekwerk willen, dan kunt u overwegen om lekdetectie in te schakelen. Wanneer de lek is gevonden en uw muur of plafond beschadigd is zult u een stukadoor moeten inschakelen om de schade daarvan te verhelpen. Zoals u merkt kan de overlast van een lekkende leiding voor enorme overlast zorgen.

De meeste lekkages aan waterleidingen zijn gewoon op te lossen door een loodgieter. Als u last van een lekkage in de omgeving Amsterdam heeft, schakelt u de lekdetectiebedrijf Amsterdam in.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*