Onprove en Silowacht lanceren optimalisatiesoftware voor bakkerijen

Onprove en Silowacht lanceren de optimalisatiesoftware DPS NxT, voor doseerprocessen van bakkerijen. De nieuwe software ondersteunt de aansturing van de doseersoftware SmartBakery van Silowacht en is getest bij onder andere de Market Food Group (MFG). Inmiddels is DPS NxT volledig in werking bij meerdere bakkerijen van MFG.

Projectleiders Marc van Amersfoort (Onprove) en Jules Plevier (Silowacht) zijn trots op de lancering: “We kennen nu de kracht van elkaars software en weten hoe we daar het meeste uit kunnen halen. We zijn erg blij met deze samenwerking die de bakkers nog meer inzicht, controle en kwaliteit oplevert.”

Processen in foodproductie verbeteren
Met haar eigen Manufacturing Execution System (MES) software kan Onprove productieprocessen realtime monitoren en aansturen. Het doel is om de foodproductie zoveel mogelijk te voorspellen met zo min mogelijk waste in materiaal en mensuren. Het Waddinxveense bedrijf werkt voor diverse foodklanten zoals Cerelia, Uniekaas en Marne Mosterd.

De nieuwe softwaremodule binnen MES – DPS NxT – ondersteunt de aansturing van doseersoftware SmartBakery van Silowacht, marktleider in procesoptimalisatie bij bakkerijen. Door de bundeling van gezamenlijke expertise in softwaretoepassingen, helpen de twee bedrijven hun klanten om de processen nog beter te optimaliseren. De afgelopen maanden zijn de medewerkers opgeleid en het systeem levert wat het moet leveren, zodat continu verbeteren is geborgd.

Inzicht in werkelijke verbruik van grondstoffen
De koppeling van de MES-software van Onprove aan de doseersoftware van Silowacht geeft de klant inzicht in het werkelijk verbruik van grondstoffen. Het zorgt er ook voor dat alleen de juiste grondstofcomponentenkunnen worden gebruikt. Het systeem detecteert foutieve toevoegingen. Ook krijgt de klant inzicht in tijd, temperatuur en gewichtsregistraties ten opzichte van de normwaarden die horen bij het product. Dit zijn belangrijke prestatie-indicatoren waarop een bedrijf constructief kan sturen. Het productieproces verloopt hiermee volledig inzichtelijk waardoor er altijd kan worden achterhaald wat er wanneer is gebeurd en met welke grondstoffen en hoeveelheden. Hierdoor wordt het nog gemakkelijker om efficiënt en duurzaam te werken én hoogwaardige kwaliteit producten te realiseren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*