Zijn plunge pools het geld waard?

Laten we een duik nemen in de basisdetails over de plunge pool.

Wat is een plunge pool?
Plunge pools worden soms compacte zwembaden (vanwege hun grootte) of Spools (vanwege hun combinatie spa/zwembadfunctie) genoemd. Cocktail pools zien er eenvoudig uit als een verkleind zwembaden, maar ze bieden veel meer dan eenvoudig zwemplezier.

U kunt elementen zoals spa– of hottub-functies (zoals stoelen, jets en verwarmingen) aan uw cocktail pool toevoegen. Je kunt een cocktail pool ook opfleuren met andere waterpartijen.

Het aanpassingsvermogen van deze compacte zwembaden maakt ze net zo veelzijdig als grotere zwembaden. Je kunt nog steeds afkoelen, opwarmen of gewoon lekker achterover leunen met hetzelfde comfort en plezier dat je zou krijgen uit een gigantisch bad van olympisch formaat. Belangrijk is het zwembadontwerp bij de aanschaf en plaatsing van een spool!

Het zwembadontwerp
Plunge pools kunnen worden ingegraven of bovengrondse worden gerealiseerd en passen vaak in iedere kleine tuin. Vanzelfsprekend kunnen de cocktailpools ook in grote achtertuinen geplaatst worden maar zal het minder tuinoppervlakte opsnoepen dan een groot bad van 4 bij 8 bijvoorbeeld.

Waarbij rekening te houden met het ontwerpen van een klein zwembad?
Klein bad ontwerpen zijn vaak rechthoekig en groot genoeg om er met meerdere mensen in de plonsen. Sommige zien eruit als een miniatuurvariant van een regulier zwembad. Anderen zijn rond en doen denken aan een heuse spa.

Uw mogelijkheden voor maatwerk zijn onbeperkt als het gaat om het toevoegen van een cocktail pool aan uw tuin. Wilt u een zwembad in Griekse stijl? Geen probleem. Wilt u voldoende zitplaatsen aan de rand van het zwembad? Ook dat kan. Een tal van cocktail pools hebben voldoende zitruimte aan de rand of trap. Wilt u verlichting in het zwembad en mooie fonteinen? Ook daar zijn vele keuzes in te maken! Er is geen verkeerde manier om het aan te pakken en het ontwerp kan geheel naar eigen inzicht en wensen vormgegeven worden. Wel is het aan te raden rekening te houden met zichtlijnen en de positie waar de zon op gaat en neer daalt zodat je van de meeste zonnestralen geniet.

Een Plunge Pool kan ook van verschillende materialen worden gemaakt zoals; beton, composiet, hout, staal en HDPE. De verschillende kosten voor cocktail pools variëren van keuze welke materialen je gebruikt en opties je neemt. Wil je een bouwkundige variant met isolatie? Dan betaal je meer dan een kale en minder strak afgewerkte uitvoering van polyester (composiet) bijvoorbeeld. Ook de plaatsing of realisatie kosten kunnen erg variëren van elkaar.

Lees meer over een Plunge Pool op plungepoolkopen.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*