Zwembadbouwer gezocht? Tip: kies niet voor een onenightstand!

Klinkt in eerste instantie misschien een beetje vreemd; Zwembadbouwer gezocht? Kies niet voor een onenightstand. Maar laten we het even reflecteren naar een man en een vrouw die elkaar online hebben ontmoet en hun eerste telefoongesprek voeren. Hier is hoe het gaat:

Dame: “Hallo, ik ga deze zomer trouwen. Deze week spreek ik vijf andere potentiële echtgenoten en ik maak kort tijd voor je zodat je me kunt vertellen waarom ik met je zou moeten trouwen.”

Man: “Wauw, oké. Ik dacht dat we misschien eens kennis konden maken en eens gaan eten. Waar houd je van, Thais, Italiaans…”

Dame: “Oh nee, daar heb ik geen tijd voor. De zomer staat alweer bijna voor de deur en kies volgende week een echtgenoot. Deze bruiloft moet deze zomer plaatsvinden!”

Man: “Omdat dit zo’n grote beslissing is, denk je niet dat het misschien fijn is om iets meer over mij te weten voordat ook maar aan trouwen denkt? We kunnen kan misschien…”

Dame: “Kijk, ik wil gewoon afspreken met verschillende partijen zodat ik een weloverwogen keuze kan maken. Ik heb nu woensdag en donderdag open. Wat is het beste voor jou?”

Het lijkt misschien absoluut krankzinnig zoals het hierboven omschreven wordt maar helaas is dit hoe nog veel zwembadkopers verschillende zwembadbouwers benaderen. En vaak wordt er gekozen voor diegene met de meest aantrekkelijke… prijs.
Maar bij een onenightstand gaat het vaak maar om een ding en bij een zwembad komen er meerdere dingen bij kijken die op langere termijn veel plezier of ergernis op kunnen leveren. Om die reden is het goed om sowieso jouw referentiekader te laten werken om een keuze te maken met welke partijen je in contact komt en vervolgens eens kennis te maken, je gevoel bij de desbetreffende persoon te raadplegen en verschillende vragen te stellen om te weten te komen of hij/zij de juiste persoon is waar je jouw zwembad mee kunt realiseren.

Wat is het probleem om snel een zwembadbouwer te kiezen?

Het probleem is dat, of je het nu wilt of niet, je een langdurige relatie met je zwembadbouwer zult hebben, en het is niet zo heel anders dan een huwelijk. Je blijft met door het zwembad met elkaar verbonden, tenzij je verhuist of om een andere reden het zwembad weer laat verwijderen.

De pool shopper die alleen geïnteresseerd is in het verkrijgen van offertes, zonder de tijd te investeren om de partij te leren kennen en vertrouwen, maakt zichzelf klaar voor een one-night-stand. En dat gaat bij een zwembad nog te vaak gepaard met ongenoegen achteraf.

Ontdek waarom een one-nightstand geen goed idee is met uw zwembadbouwer! Lees er meer over op; Zwembadbouwer gezocht!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*