Weegschalen in soorten en maten

Voor het wegen van verschillende zaken waaronder het eigen gewicht is het gebruik van een weegschaal onmisbaar. Ook in de keuken bestaat de behoefte om bij verschillende recepturen het gewicht van ingrediënten af te wegen. Men ziet daarom geen personen weegschalen in de keuken, maar keukenweegschalen. Voor de keuken zijn er speciale weegschalen die tot een maximum van enkele kilo’s kunnen afwegen. De keuken weegschaal moet de behoefte dekken om in grammen te kunnen afwegen.

Het komt ook nog vaak voor dat men weegschalen gebruikt met gewichtjes. Het is belangrijk om bij dit soort weegschalen erop te letten dat de scharnierpunten soepel bewegen. Ook zou men de gewichtenweegschaal elk jaar moeten laten ijken bij een erkend ijkstation. Wat ook zou moeten gelden is dat de weegschalen van metaal moeten zijn, zodat stof zich niet kan vasthechten en zo het resultaat van de weging kan beïnvloeden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*