De mogelijkheden van kleding bedrukken

, ,
Kleding bedrukken

Kleding bedrukken: alles is mogelijk

kleding bedrukken is bijvoorbeeld interessant voor bedrijven of verenigingen die een professionele uitstraling willen bij promotionele activiteiten of juist voor meer recreatieve doeleinden zoals het opluisteren van een bijzondere gebeurtenis.

Grofweg zijn er drie technieken om kleding te bedrukken, namelijk door middel van het opsmelten van een folie, het oppersen en het borduren.

Kleding bedrukken met Folie
Deze techniek is op basis van textielfolies die speciaal voor textieltoepassingen zijn ontwikkeld. Het ontwerp wordt met een snijplotter uit textielfolie gesneden. Deze dunne folie wordt met een hoge temperatuur en onder hoge druk op het textiel gesmolten.

Eigenschappen:
De folie ligt op het textiel en heeft een zachte, flexibele structuur. Foliedruk heeft heel veel keuze in kleuren, ook glitter en fluorfolies, maar is niet geschikt om super kleine details weer te geven. De kleuren dekken ook op donkere en felgekleurde kleding en de bedrukking is goed bestand tegen meerdere wasbeurten. Deze techniek is geschikt voor zowel tekst als een logo.

Full Colorprint bedrukking
Bij het bedrukken van een foto of een logo op een product wordt het ontwerp eerst op een drager gekopieerd. De drager wordt dan onder hoge temperatuur op het product geplaatst.

Eigenschappen:
Deze techniek geeft een hogere duurzaamheid en is bovendien ook geschikt voor bedrukking van kado’s als mousepad, klok, mok, kussensloop etc.
Deze techniek werkt het beste op witte kleding. Bedrukking op gekleurde kleding kan ook, maar is zo afhankelijk van het ontwerp van de bedrukking, dat vooraf advies van de drukker noodzakelijk is.

Kleding borduren

Kleding borduren, zoals dit badtextiel

Kleding borduren
Bij deze techniek wordt met behulp van naald en garen versieringen of letters genaaid op textiel. Borduren is bij uitstek geschikt voor hoogpolige stoffen als badstof en fleece. Voor het borduren van een logo of afbeelding moet een borduurprogramma aangemaakt worden.

Eigenschappen:
Een borduring heeft een chique uitstraling en is erg duurzaam, bewerking is mogelijk voor zowel tekst als een logo. De kleding kan op hoge temperaturen gewassen worden zonder dat de bewerking beschadigt.

Print&Stitch is een professionele textieldrukker in het centrum van Rotterdam met jaren ervaring in kleding bedrukken, badjas borduren, handdoeken borduren en nog veel meer.
De medewerksters van onze textieldrukkerij helpen je graag want zij weten alles over textiel bedrukken en textiel borduren, je kunt het zo gek niet bedenken… wij maken het!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*