Een ergonomische bureaustoel voor een goede werkplek

, ,

BureaustoelAan een goede bureaustoel worden tegenwoordig veel eisen gesteld. Deze eisen zijn niet zonder reden, steeds meer mensen hebben rugklachten mede ook omdat het aantal werknemers met een zittende baan toeneemt. Ter bescherming van en voor het welzijn en de gezondheid van de werknemer zijn de regels voor goede bureaustoelen ARBO wettelijk vastgelegd.

Zitten is eenvoudig, maar goed zitten is een wetenschap. Primair moet de bureaustoel de gezondste manier van zitten optimaal ondersteunen: het zitten in beweging. Een steeds gelijkblijvende houding en steeds dezelfde bewegingen kunnen het lichaam op termijn zwaar belasten. De gevolgen zijn spierstijfheid en verkrampingen. Door gezond te zitten kan dit worden voorkomen. De sleutel hiertoe ligt in het dynamisch zitten, dat wil zeggen in het voortdurend veranderen van zithouding. Een goede ergonimische stoel heeft dan ook in ieder geval een Body- Balance- Tec scharnier (US gepatenteerde fitness rugleuning) in de zitting die ervoor zorgt dat de zitting meebeweegt met de lichaamsbewegingen.

Daarnaast kan een ergonomische bureaustoel nog de volgende eigenschappen bezitten:

Ergonomisch hellend zitvlak
Het zitvlak kenmerkt zich door een lichte verhoging achter in het zitvlak welke licht afneemt naar de voorkant van de zitting. Dit zorgt ervoor dat het bovenlichaam de juiste en actieve houding aanneemt en de druk in de onderrug verdeeld.

Synchroon kiepmechaniek
Het synchroon kiepmechaniek verbindt het zitvlak met de rugleuning, zodat het zitvlak met de rugleuning meebeweegt bij het achterover leunen Als de rugleuning 15 graden naar achteren helt, zorgt het synchroonmechaniek dat het zitvlak automatisch ca. 5 graden naar beneden beweegt. Dit vergroot door de hoek tussen romp en dijen bij het achterover leunen. Wat weer betekent dat het lichaam in beweging is en zo blijft de doorbloeding optimaal. Voorkomt een slechte zithouding!

Bureaustoel24 is gespecialiseerd in het leveren van bureaustoelen.
door heel Nederland. Onder het ruime assortiment is er keuze in normale en luxe bureaustoelen, ergonomische bureaustoelen, design bureaustoelen, kinder bureaustoelen etc.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*