Vloerverwarming: alleen maar voordelen

, ,

Vloerverwarming is enorm in opkomst, vanwege het comfort en de energiezuinigheid. Vloerverwarming verwarmt namelijk het gehele vloeroppervlak en dit heeft meerdere voordelen.

Het nadeel van traditionele radiatoren is dat ze juist nauwelijks de vloer verwarmen (warme lucht stijgt op), waardoor de voeten koud blijven. Terwijl juist de voeten voor een groot gedeelte het warmtecomfort bepaalt. Wanneer de voeten met behulp van vloerverwarming wel worden verwarmd, blijkt dat de kamertemperatuur voor een goed comfort zelfs een paar graden lager ingesteld kan worden. Dit bespaart natuurlijk energie, gemiddeld 15% op de energierekening.

In tegenstelling tot radiatorverwarming wordt bij vloerverwarming de ruimte ook gelijkmatig verwarmd. Dit vermindert de luchtcirculatie in de ruimte aanzienlijk, wat bijvoorbeeld gunstig is voor mensen met stofallergie. Vloerverwarming is door het ontbreken van radiatoren ook nog eens minder stoffig, esthetisch en ruimtebesparend. De enige beperking van het systeem is de toepasbaarheid bij tapijt, laat u hierover goed informeren.

Overigens kan ook gekozen worden voor een systeem waarbij de vloerverwarming enkel wordt gebruikt als bijverwarming en de bestaande centrale verwarming blijft bestaan. Dit principe heeft dezelfde voordelen als hierboven beschreven, met uitzondering van de radiatoren.

Bij Unique Vloerverwarming kunt u rekenen op kwaliteit en deskundigheid. Als wij uw vloerverwarming aanleggen bent u verzekert van een hoge kwaliteit. Dat blijkt uit onze materiaalkeuze en manier van werken, uit onze deskundige medewerkers, onze KIWA certificering en de garanties die wij afgeven. Met de eigentijdse en comfortabele vloerverwarmingssystemen van Unique vloerverwarming ervaart u wat echt zorgeloos comfort betekent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*