Hydrauliek en Olielekkage

,

Machines met hydrauliek zijn vaak kostbare apparaten, maar als ze niet functioneren kost dat nog veel meer, bijvoorbeeld als daardoorde hele bouw stilligt. Zo blijkt ook uit het verslag van Etiënne Monteny van Pirtek, een gespecialiseerd bedrijf in hydrauliek service. Op het moment dat er een kraan uitvalt (door een olielek in de hydrauliek) die een schip moet laden met 3000 ton RVS, breekt er lichte paniek uit. Datzelfde schip kan namelijk maar korte tijd aan de kade liggen voordat het moet vertrekken.

In zo’n geval, welke nogal vaak voorkomt gezien het belang van hydraulische apparaten in de industrie, is haast dus geboden. Niet alleen de aanrijdtijd is dan belangrijk, maar ook de vakmanschap, het aanwezige gereedschap en materiaal en eventueel de nodige improvisatiekwaliteiten bij specifieke gevallen.

In het geval van de kapotte laad- en loskraan bleek een specifieke slang besteld te moeten worden, maar het was geen optie om hierop te wachten. Dus is er een noodoperatie verricht, zodat het schip toch op tijd kon vertrekken. Hierna is de kraan alsnog volgens specificaties gerepareerd.

Door deze daadkrachtige aanpak is veel secundaire schade voorkomen. Zoek daarom een betrouwbare hydrauliek partner!

Over Pirtek
Pirtek is groot in hydrauliek service op locatie. Bij acute storingen of olielekkage als gevolg van een slangbreuk of een defecte koppeling. Maar ook in projecten, zoals in het vervangen van slangen op een zware kraan bij een uitgebreide revisie.

Binnen een uur is een mobiele servicewagen van Pirtek bij u, waar u ook bent in de Benelux. 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*