Kunst Wereldwijd.nl opent opnieuw haar deuren!

,

Kunst Wereldwijd.nl opent opnieuw haar deuren!

Eerst was er Kunst Midden-Oosten en al snel volgde Kunst Nederland.

En nu kunt u zich bij Kunst Wereldwijd.nl opnieuw laten verrassen door de wereld van Kunst & Cultuur vol symboliek uit China en Mexico in de nieuwe online galerieën: Kunst China en Kunst Mexico.

Op Kunst China vindt u meer dan 200 verschillende unieke Chinese kunstwerken. U ontdekt er alles over cloisonné, waarbij goud en glas cloisonné aparte plaatsen innemen. Laat u verrassen door de kleuren en sfeer van ingetogen luxe bij het porselein, de handgeborduurde zijden kussens en het gele keizergewaad en ontdek de draak met de vijf klauwen.

Een aparte plaats bij meubels neemt de authentieke Tibetaanse dekenkist in. Meer dan 100 jaar oud en bekleed met yakleer. Het leer van het dak van de wereld is op bijzondere wijze verfraaid met draken afbeeldingen. Werkelijk een lust voor het oog.

En zoekt u uitleg over de symboliek? Zelfs daar is aan gedacht. U leest het allemaal op:
www.kunstwereldwijd.nl/china

Op Kunst Mexico vindt u alles over “De Kunst van het Metaal” van Mexico. Van weinig kunstenaars is bekend dat zij bij leven al een eigen museum hebben. Guadalupe Hermosillo, grootmeester van “De Kunst van het Metaal” is echter springlevend en dagelijks te vinden in zijn museum en atelier.

Met alleen kolenvuur, hamer en aambeeld, blaast hij leven in metaal. Virtuoos bespeelt hij het vuur waardoor het intense blauw verschijnt, het fonkelende zilver of wit. Zelfs kleurschakeringen van donkerbruin naar goud zijn voor hem niet veilig.

Door zijn passie en bewerking ontstaat er een kunstwerk dat keer op keer verrast.

Wanneer hij vorm heeft gegeven aan een Passiekruis of Levensboom gaat hij over tot het vervaardigen en bewerken van de erbij horende symbolen. Vervolgens worden de symbolen door het vuur gekleurd en als laatste één voor één op Het Passiekruis of De Levensboom geklonken.

Guadalupe Hermosillo heeft zich ook toegelegd op het maken van authentieke deurkloppers en hangsloten. Een deurklopper in de vorm van een adelaar gaf vroeger aan dat er iemand woonde die macht bezat, terwijl een viool als hangslot vertelde dat de bewoner muzikant was. Daarnaast hadden ze ook een praktische functie.

U leest alles over Guadalupe Hermosillo en “De Kunst van Metaal” op:
www.kunstwereldwijd.nl/mexico

Informatie over Kunst Wereldwijd.nl en toegang tot alle online galerieën kunt u vinden op:
www.kunstwereldwijd.nl

Kunst Wereldwijd.nl, maatschappijwijk 8, 7738 ps, Witharen 0523-676252

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*