Open brief aan Johan Cruijff

De manier waarop men momenteel binnen Ajax omgaat met de kritiek die de grootste Ajacied aller tijden deze week liet horen ten aanzien van het Ajax van het heden, lijkt helemaal nergens op, geeft totaal geen blijk van enige vorm van respect en bovenal laat men hiermee zien dat men totaal niet inziet, of wellicht niet in wil zien vanwege persoonlijke belangen…, dat er inderdaad nog steeds van alles mis is bij de club. De uitspraken van bijvoorbeeld de Algemeen Directeur en de hoofdtrainer met betrekking tot de vinger die Johan Cruijff feilloos op de zere plekken weet te leggen, zijn ons volkomen in het verkeerde keelgat geschoten en voor ons is hiermee een grens gepasseerd. Wij zijn het zat en nemen vanaf nu duidelijk stelling en doen dat in eerste instantie middels onderstaande open brief aan Johan Cruijff.

Beste Johan,

Ook wij hebben uiteraard gelezen hoezeer je begaan bent met Ajax. Voor ons geen nieuws want iedere Ajacied weet dat het bloed dat door de twee kamers van jouw voetbalhart gepompt wordt, Rood-Wit met een Blaugrana randje is. Zoals ook iedere Ajacied nu al vele jaren lang ons ooit roemruchte AFC Ajax naar de vaantjes geholpen zien worden door het ene na het andere incapabele bestuur dat de ene na de andere incapabele technische staf aanstelt. Er is zoals jij het keihard zegt en wij steeds harder voelen, niets meer over van onze rood-witte trots.

Nog maar een paar jaar terug groeide onze hoop op een herrijzenis toen het erop leek dat je de club aan de hand ging nemen en zou gaan ontdoen van alle storende elementen die een wederopstanding van een ouderwets en herkenbaar Ajax al zolang in de weg staan. Helaas heeft het toen niet zo mogen zijn en heb je nadat er toch te weinig steun voor je was begrijpelijk en terecht voortijdig de handdoek in de ring gegooid.

Nu blijkt dat het bloed toch kruipt waar het niet gaan kan en je wederom laat blijken dat je het liefst de boel bij de lurven pakt, willen wij je hierbij zeer van dienst zijn en zien een ideale en eigenlijk ook een laatste mogelijkheid om in een ultieme poging te gaan redden wat er te redden valt. Door je hierbij via AFCA.NL een podium te geven vanwaaruit we samen kunnen gaan werken aan een hernieuwd en onvervalst Amsterdams Ajax. Zoals men in Barcelona in je is gaan geloven en uiteindelijk ook is weten te gaan waarderen en steunen, met als resultaat een Catalaanse club die organisatorisch en sportief uitstekend in elkaar steekt en die het mooiste voetbal ter wereld speelt, geloven wij in jou, en spreken de vurige wens uit dat je deze uitgestoken hand aanpakt om schouder aan schouder een Rood-Witte Olifant te vormen.

Johan, onze steun heb je.

Wijsheid en sterkte toegewenst, we hopen snel van je te horen en te spreken, bijvoorbeeld komende week voor de thuiswedstrijd tegen Milan in het supportershome waar wij je graag uitnodigen om alvast wat van gedachten te wisselen om je daarna richting stadion te begeleiden voor de wedstrijd !

Sportieve groeten,

jouw AFCA.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*