Nieuwe Freecross: revolutie in fiets- en fitnesswereld

, , ,

Introductie in oktober 2010 tijdens Bike MOTION Benelux

Is het een fiets? Een fitnessapparaat? Kenners kijken met verwondering naar deze revolutie in de fiets- en fitnesswereld: de Freecross. Het wordt ook wel de ‘full body ride’ genoemd: de Freecross combineert de statische crosstrainer uit de sportschool met dynamische wielen en een strak design. Het resultaat: een unieke ervaring. Deze opmerkelijke vinding wordt geïntroduceerd tijdens de Bike MOTION Benelux in de Jaarbeurs in Utrecht.

Een complete work-out in de vrije natuur, dat kan met de Freecross. Op fietspaden of de openbare weg, met de Freecross kunnen gebruikers overal uit de voeten. Je traint armen, schouders, borst, buikspieren, rug en benen, terwijl je je ontspannen door stad, dorp of natuur voortbeweegt. De Freecross is geschikt voor jong en oud.

Een onderzoek van de Duitse Sportuniversiteit in Keulen bewees de effectiviteit van de Freecross. Projectleider Felix Matthaï: “Dit is het perfecte apparaat om plezier te hebben en tegelijk in korte tijd veel calorieën te verbranden. De calorieverbranding kan zelfs 35% hoger liggen dan bij fietsen.” Als pluspunten werden ook genoteerd: het opbouwen van conditie, het versterken van de spieren en het feit dat de cyclische beweging een lage impact heeft op gewrichten, pezen en bindweefsel.

De Freecross wordt in Nederland geïntroduceerd tijdens de Bike MOTION Benelux in de Jaarbeurs in Utrecht. Op deze beurs, die wordt gehouden van 22 tot en met 25 oktober 2010, exposeren alle toonaangevende importeurs en fabrikanten van fietsproducten met een sportief karakter hun nieuwe collectie voor het seizoen 2011.
De Freecross is te vinden op standnummer 02.C032
Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Christian Hageraats, Bugha BV,
telefoon 06 462 47 312, email chris@bugha.nl
Website: www.freecross.nl
Foto’s: http://www.facebook.com/pages/Freecross-Netherlands/140505389317937?v=photos&ref=sgm#!/album.php?aid=16335&id=140505389317937
Bijlagen: foto’s van de Freecross, rechtenvrij te gebruiken

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*