flirten met culturele diversiteit

,

PauwelsConsulting

Good Place 2 Work

Elektroweg 11-Z

3051 NB Rotterdam

010 422 21 78

06  218 27 228

 

Persbericht

Bergschenhoek, 11 november 2010

Flirten met culturele diversiteit binnen organisaties

De groei en bloei van multicultureel talent

PauwelsConsulting, een adviesbureau gespecialiseerd in de huidige trends op het gebied van bedrijfsethiek, diversiteitsmanagement en het nieuwe werken, organiseert op 6 december a.s. een gratis workshop “culturele diversiteit”. Uit onderzoek blijkt dat allochtone Nederlanders binnen het bedrijfsleven minder snel promoveren dan hun autochtone collega’s. Om leidinggevenden inzicht te geven hoe multicultureel talent ontwikkeld kan worden, organiseert PauwelsConsulting deze workshop.

Workshop

Op 6 december a.s. vieren we de verjaardag van de goedheiligman. Om dit te vieren, speelt  PauwelsConsulting voor Sinterklaas en organiseert een gratis workshop. Binnen nu en vijf jaar verandert de arbeidsmarkt in omvang, opbouw en diversiteit. Deze ontwikkeling leidt ertoe dat de strijd om de geschikte kandidaat binnen nu en vijf jaar (weer) toeneemt. Deze concurrentiestrijd gaat over het aantal te vervullen vacatures, de kwaliteit van de medewerkers en de binding van de medewerkers aan de organisatie. Om succesvol voorbereid te zijn op deze ontwikkelingen, moeten organisaties nu stappen ondernemen. Eén van die stappen, is het ontwikkelen en implementeren van een proactief multicultureel management development traject.

 

Verschillen in culturen

Verschillen in gedrag, normen en waarden en het te krampachtig vasthouden aan de eigen identiteit, zowel door de medewerker als door de organisatie, staan een succesvolle carrière van de allochtone Nederlanders in de weg. De aanpassing tussen overwegend blanke organisaties en de allochtone medewerkers laat nog te wensen over, waardoor er nog geen sprake is van een gelijkmatige afspiegeling van de maatschappij in het bestuur van het bedrijfsleven. Met het oog op de komende demografische ontwikkelingen is dit zeer wenselijk. Ook vanuit commercieel oogpunt is het voor de organisaties van essentieel belang.  

 

Participeren

Belangstellenden kunnen zich opgeven door, een mail met contactgegevens te sturen, naar: info@pauwelsconsulting.nl.

Aan de gratis workshop kunnen maximaal 10 personen deelnemen. Deelname vindt plaats op volgorde van aanmelding. Wilt u verzekert zijn van deelname, dan kunt u telefonisch contact opnemen met mevrouw Anita Pauwels, telefoonnummer: 06-218 27 228.

De workshop “culturele diversiteit” wordt gehouden bij:

Good place 2 work 

Elektroweg 11-Z 

3051 NB Rotterdam

010-4222178

 

Programma

12:30 Ontvangst

13:00 Opening door Anita Pauwels, oprichtster PauwelsConsulting

13:15 Start workshop “Culturele Diversiteit”

16:30 Afsluiting workshop

16:45 Borrel

17:30 Einde

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

——————————

Voor meer informatie:

Anita Pauwels, consultant en oprichtster PauwelsConsulting (06 21827228)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*