Gigakids viert 2-jarig bestaan

Op zaterdag 6 november vierde Gigakids haar 2-jarig bestaan. Op de jaarlijkse cursusleidersdag werd een taart met logo aangesneden om dit te vieren.

Leuke teksten en type-spellen
GigaKids geeft betaalbare typecursussen met leuke teksten en type-spellen op basisscholen. Oprichter Judith van Lohuizen uit Wageningen startte op de school van haar eigen kinderen met typelessen. Wegens groot succes leidde dit tot GigaKids. Inmiddels geeft Gigakids in bijna alle provincies typelessen en hebben al honderden enthousiaste kinderen hun typediploma gehaald.

Online typeprogramma met fysieke lessen
Gigakids is de enige typecursus in Nederland die een online typeprogramma met fysieke lessen combineert. Van Lohuizen: “De kracht van Gigakids is dat onze cursusleiders goed letten op houding om RSI te helpen voorkómen. Ook zien we erop toe dat de deelnemers de letters goed aanslaan en niet naar het toetsenbord kijken. Kinderen hebben deze begeleiding gewoon nodig. Als ze die niet krijgen, leren ze het verkeerd aan en dat verander je later niet zo makkelijk meer. Bovendien zijn echte fysieke typelessen niet alleen veel leuker en gezelliger, de kinderen stimuleren ook elkáár.”

Typen steeds belangrijker
Van Lohuizen vervolgt: “Typen op de computer wordt steeds belangrijker. Voor school moeten kinderen vaak verslagen en werkstukken maken. De kans is groot dat ze in hun latere werk de PC veel gaan gebruiken. Wanneer kinderen goed leren typen, geef je ze iets mee waar ze de rest van hun leven plezier van hebben.”
Speciaal dyslexie-programma
Gigakids brengt nog dit jaar een speciaal typeprogramma uit voor kinderen met dyslexie. In het programma kan de lettergrootte worden ingesteld en zijn de teksten en woorden minder lang.
Interesse?
Wie als school belangstelling heeft voor een GigaKids typecursus of interesse heeft om zelf cursusleider te worden, kan contact opnemen met Judith van Lohuizen, tel. 0317-417 746 of via info@gigakids.nl. Zie ook www.gigakids.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*