Online lening nog vaak afgesloten op basis van onvoldoende informatie

, ,

Een steeds grotere groep mensen kiest ervoor om online een lening af te sluiten. Er bestaat echter een substantieel aantal kredietverstrekkers dat nog niet beschikt over een website waarop men alle benodigde informatie kan vinden om een vergelijking te maken aan de hand waarvan ze een beslissing kunnen nemen omtrent de af te sluiten lening. LenenMetVerstand.nl biedt een overzicht van een groot aantal kredietverstrekkers met daarnaast tips en ervaringen van andere gebruikers om de belangrijkste aspecten van een lening inzichtelijk te maken.

Bijna de helft van de mensen met een doorlopend krediet hebben dit online afgesloten. Een groot deel van de mensen is zich echter totaal niet bewust van het percentage aan rente dat er over de lening wordt berekend. Een persoonlijke lening vindt minder aftrek bij de online aanbieders, maar ook dit product gaat voor veel mensen gepaard met een grote mate van onwetendheid. Het blijkt dat er op het internet onvoldoende informatie beschikbaar is waarmee bezoekers een beeld kunnen scheppen van de mogelijkheden en de kosten van een eventuele lening. Ondanks dat blijkt de nood van veel mensen hoog genoeg om toch over te gaan tot het afsluiten van een lening op het internet, wellicht vanwege het feit dat veel mensen de perceptie delen dat veel producten via het internet voordeliger aan te schaffen zijn.

Aan de hand van een onafhankelijke website kunnen bezoekers meer informatie tot hun beschikking krijgen en daarnaast gebruik maken van tips en ervaringen van andere gebruikers. Op deze manier kunnen er meer feiten en meningen worden gebruikt alvorens men een beslissing maakt over een af te sluiten lening. Het bewustzijn van mensen die een doorlopend krediet of persoonlijke lening afsluiten zal hiermee toenemen wat uiteindelijk de kosten en voorwaarden van een lening ten goede zal komen.

Over LenenMetVerstand.nl
De website is opgericht in 2010 als antwoord op de groeiende behoefte van mensen om hun lening online af te sluiten. LenenmetVerstand.nl tracht te voorzien in het gebrek aan informatie en mensen op die manier een keuze te laten maken die beter is overwogen en daarmee beter aansluit bij hun wensen. Zo kunnen bezoekers onder andere informatie vinden omtrent de verschillende leenvormen, maar ook over de beschikbare kredietverstrekkers. Het is voor hen daarom niet langer nodig om de verschillende websites van de aanbieders met elkaar te vergelijken, ze kunnen dit doen op een en dezelfde website zonder het hele web over te hoeven surfen. Daarnaast biedt LenenmetVerstand.nl tips voor bij het afsluiten van een online lening en behoedt het haar bezoekers daarmee voor een aantal valkuilen. Aan de hand van ervaringen van andere gebruikers kunnen de bezoekers tevens een beeld vormen van de kwaliteit van de producten en de service van de verschillende aanbieders, zonder dat ze hierbij worden overladen met de boodschappen die de aanbieder zelf wenst te versturen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*