Slapen in een doos

PERSBERICHT
Hellevoetsluis, 2 november

Slapen in een kartonnen doos voor het goede doel!
Tien leerlingen en vier docenten van de Scholengemeenschap Helinium uit Hellevoetsluis gaan in een kartonnen doos slapen. Dat doen ze in de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 november , buiten op het schoolterrein. Om 22.00 uur stappen de leerlingen en docenten in hun doos waar ze de volgende ochtend om 7.00 uur vrijdagochtend weer uit mogen. Van buiten het terrein is één en ander goed te zien.
Terugdringen verspreiding HIV en Aids
Belangstellenden kunnen ’s avonds hun bijdrage bij de ‘doosslapers’ afgeven. Met de actie willen leerlingen en docenten geld ophalen voor Dance4life, een internationale organisatie die zich samen met jongeren inzet om de verspreiding van HIV en Aids terug te dringen. En dat is hard nodig! Wereldwijd leven ruim 33 miljoen mensen met deze ziekte en dagelijks sterven duizenden mensen aan de gevolgen van Aids. Nog steeds raken elke dag 7400 mensen geïnfecteerd met hiv, waarvan de helft jonger is dan 25 jaar. Dance4life inspireert daarom juist jongeren om in actie te komen! Dance4life Nederland is de jongerencampagne van STOP AIDS NOW!
Waterballonnen gooien naar docenten
Het slapen in de kartonnen doos is niet de enige actie. Donderdagmiddag 4 november zullen er vanaf 12.15 uur verschillende activiteiten worden georganiseerd. Zo beginnen we de middag met een sponsorloop voor klas 2 en is er om 15.00 uur een ‘rolstoelloop’. Om 16.00 uur start de fancy fair met verschillende kraampjes en optredens. Ook is er een autowasstraat en mogen er waterballonnen naar een aantal docenten worden gegooid. Alle opbrengsten gaan naar Dance4life.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*