100.000 mensen vervangen RSI-software door persoonlijke effectiviteit software

Almere – 11 januari 2011 – ErgoDirect International, leverancier van oplossingen voor gezonder, slimmer én efficiënter beeldschermwerk, maakt bekend dat inmiddels 100.000 gebruikers van RSI-software (zgn. pauzesoftware) zijn overgestapt naar CtrlWORK, persoonlijke effectiviteit software.

CtrlWORK helpt beeldschermwerkers om hun taken met de computer sneller, beter en met minder inspanningen te verrichten. CtrlWORK voorkomt zowel fysieke als mentale vermoeidheid, waardoor niet alleen de gezondheid, maar óók de prestatie van beeldschermwerkers aantoonbaar wordt verbeterd. CtrlWORK stimuleert beeldschermwerkers door ze sneltoetsen te leren die tijd besparen en (ongezond) muisgebruik terugdringen. Daarnaast worden gebruikers tips aangeboden over o.a. timemanagement, e-mailmanagement, mentale verfrissing, leefstijl (BRAVO), Het Nieuwe Werken (HNW), gezonde werkhouding en een gezonde werkplek. CtrlWORK draagt door persoonlijke terugkoppeling bij aan bewustwording welke de basis is voor gedragsverandering tot slimmer, efficiënter én gezonder beeldschermwerk.

“Pauzesoftware kon ons niet helpen medewerkers bewust te maken van de voordelen van slimmer, efficiënter en gezonder beeldschermwerk. Veel mensen schakelden de pauzesoftware uit omdat ze het zo irritant vonden en er zoveel last van hadden.”; aldus Sim Coenradi, HSE-manager bij Maersk Line.

“Mensen zonder klachten vonden de traditionele pauzesoftware gewoon waardeloos omdat ze in hun ogen onnodig pauzes kregen opgedragen. Ze zeiden dat het hun functioneren belemmerde en raakten daardoor gedemotiveerd. Veel medewerkers probeerden de pauzesoftware dan ook van hun PC te slopen.”; aldus Geek van der Zalm, verantwoordelijk voor uitvoering ARBO-beleid bij Akzo Nobel Car Refinishes.

Geek vervolgt: “CtrlWORK doet wat het moet doen maar niet overdreven, niet hinderlijk. Mensen reageren zeer positief op de tips die CtrlWORK geeft. Zo hebben we met CtrlWORK geen hinder meer van gebruikers die klagen over onnodige pauzes. Zelfs de managers zijn met CtrlWORK gebaat en enthousiast.”

“Onze medewerkers zijn zeer gecharmeerd van de tips die CtrlWORK geeft en doen er ook wat mee. CtrlWORK maakt ze bewust dat ze de hele dag achter het beeldscherm zitten en helpt ze om op tijd even wat anders te doen,” aldus Sim Coenradi van Maersk Line.
Sim vervolgt: “Iedereen, inclusief een aantal zeer fervente tegenstanders van pauzesoftware, is heel positief over CtrlWORK. Het feit dat mensen worden beloond voor hun positieve werkgedrag vinden we bij Maersk Line een groot plus. Ons hele senior management team stond dan ook vierkant achter de keuze om pauzesoftware, vanwege de vele irritaties, te vervangen door CtrlWORK.”

“CtrlWORK is een veel beter en prettiger programma om mee te werken en op te volgen dan pauzesoftware”; aldus één van de CtrlWORK gebruikers binnen Maersk. “CtrlWORK is niet alleen moderner, gebruiksvriendelijker en beter doordacht dan pauzesoftware maar het biedt ook beduidend meer bruikbare en persoonlijke aanbevelingen dan pauzesoftware.”; aldus één van de CtrlWORK gebruikers binnen Akzo Nobel Car Refinishes

“Het verheugt ons om in de praktijk te ervaren dat onze keuze, om met onze klanten de wens voor slim, efficiënt en gezond beeldschermwerk op een positieve manier invulling te geven, in de praktijk zo uitzonderlijk goed door eindgebruikers wordt ontvangen.”; aldus John van Hooft, directeur en ergonomie software expert bij ErgoDirect International.

John vervolgt: “We zijn trots dat al bijna 200 bedrijven gebruik maken van de CtrlWORK, persoonlijke effectiviteit software. Voldaan zijn we echter nog lang niet(!); er is nog veel efficiencyvoordeel te halen in de wijze waarop mensen computertaken uitvoeren. Ons team van wetenschappers en deskundigen is zeer gemotiveerd om dit, voor veel bedrijven nog braakliggende terrein, verder te ontginnen ”


Over ErgoDirect International
ErgoDirect International is een innovatieve kennispartij als het gaat om gezond, productief en efficiënt beeldschermwerk. Software oplossingen van ErgoDirect International zijn gebaseerd op wetenschappelijke kennis en getoetst door gerenommeerde wetenschappers en ergonomen. Haar softwareproduct CtrlWORK (persoonlijke effectiviteit software) is in korte tijd al zeer succesvol. Wat betreft R&D legt ErgoDirect International haar oor continue te luister bij haar klanten en de wetenschap. Wij weten wat de wensen en behoeften van onze klanten zijn en ontwikkelen daar ook naar. Producten van ErgoDirect International worden gebruikt binnen ministeries, provincies, gemeenten, onderwijs, banken, (zorg)verzekeraars, (it)dienstverleners, industrie en vele andere bedrijfstakken.

Beeldschermwerkers werken gezonder, slimmer én efficiënter met producten van ErgoDirect International

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*